2024.05.27, Hétfő

Szer-telen már hatodik alkalommal

2016.06.09. 15:17

A szer-telen Fiatalokért Szolnok Közhasznú Egyesület immár hatodik alkalommal szervezte meg a Szer-telen 24 óra címet viselő 24 órás rendezvényét.

A szer-telen Fiatalokért Szolnok Közhasznú Egyesület immár hatodik alkalommal szervezte meg a Szer-telen 24 óra címet viselő 24 órás rendezvényét. A program célja, hogy megmutassák a fiataloknak a szer-telen szórakozás alternatíváit, az értelmes és mégis szórakoztató programlehetőségeket. 

A rendezvényt a középiskolák közötti csapatverseny formájában valósították meg a szervezők Iskolánként egy-egy, maximum 15 fős csapat nevezhetett 18 évet betöltött csapatvezetővel. A rendezvényt Dr. Kállai Mária kormánymegbízott nyitotta meg.

„Társadalmi üzenete van annak, hogy bizony az ifjú generációnak is van igénye arra, hogy káros szenvedélyektől mentesen éljenek- mondta a kormánymegbízott. Példaértékű az összefogás, amely játékos formában, kreatív, ötletes feladatok elvégzésével sarkallja az ifjú generációt a vidám hangulatban zajló szabadidő hasznos eltöltésére.

Úgy gondolom, Magyarország akkor tud sikeres lenni, ha az itt élő emberek képesek segíteni egymáson, tudnak utat mutatni, s nem várják, hanem keresik a megoldást a jobb élet felé vezető úton- tette hozzá Dr. Kállai Mária.

A verseny Szolnok város területén különböző állomásokon zajlott, többek között a Szolnoki Dömösi Kör szenvedélybetegségből szabadult tagjai mint élő könyvtár kikölcsönözhetők voltak a fiatalok részére, valamint a Tiszaparton is megoldandó kreativitást igénylő feladatok voltak. Esti program - amely zárt térben zajlott ízelítőt adott az innovatív Szer-telen Szórakozóhely program hangulatából.

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)

Galéria