2024.05.26, Vasárnap

A szolgáltató várost értékelték

2016.04.14. 07:59

A megyeszékhely lakosainak mindennapjait kísérő közszolgáltatói kultúra folyamatos fejlesztését célzó Szolgáltató Város® – Szolgáltató Szolnok másodikciklusának zárását jelentette a szolnoki városházán megtartott ünnepség.

A megyeszékhely lakosainak mindennapjait kísérő közszolgáltatói kultúra folyamatos fejlesztését célzó Szolgáltató Város® – Szolgáltató Szolnok második (2013-tól 2016-ig tartó) ciklusának zárását és egyben a harmadik ciklus megnyitását jelentette a szolnoki városházán megtartott ünnepség. Az eseményen Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, a Szolgáltató Város® projekt integráló, kohéziós partnere tartott előadást.

Ezen a projekt elmúlt időszakában elért eredményeket számos adatot felvonultatva Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, Szolgáltató Város® integráló, kohéziós partnere tekintette át, Hegedűs Márta, projektigazgató pedig a szolnokiak körében végzett utolsó felmérés alapján előadásában azt fogalmazta meg, mit üzennek a városlakók a szolgáltatóknak.

A város vezetésének hívó szavára immár hetedik éve több mint 30, a közoktatást, a közigazgatást, a rendőrséget, a tűzoltóságot, a kulturális és szociális szférát, az egészségügyet, a víz- és energiaszolgáltatást, hulladékgazdálkodást, a közösségi közlekedést reprezentáló közszolgáltató fejleszti tudatos építkezéssel szolgáltatói kultúráját. Időről-időre felmérés készül, hogyan vélekednek a városlakók a fejlesztések eredményeiről, a szolgáltatás minőségéről és arról, hogy mennyire tartják fontosnak ennek színvonalát. 2015/16-ban már harmadszor kérdezte meg a Szolgáltató Város® Projektirodája a helybéliek véleményét.

A városlakók mindennapi közérzetének minőségéhez hozzájáruló közszolgáltatói kultúra fontossága a szolnokiak szemében az elmúlt hét év alatt folyamatosan erősödött, derül ki a felmérésből. 2015-ben már 15 852 értékelhető lakossági kérdőív állt rendelkezésre az elemzésekhez, a mindennapi tapasztalatok pedig a fejlődés tényét igazolják vissza, bár természetesen vannak még tennivalók a harmadik ciklusban is.

Az eseményen a projekthez csatlakozott 35 partnerszervezet delegáltjai is értékelték a második ciklusban tett előrelépéseket.
 
Kormánymegbízotti Kabinet

Galéria

AktuálistűzoltóságközigazgatásrendőrségSzolgáltató Város®közoktatás