2024.07.14, Vasárnap

Szolnoki orvosok mérik fel a székelyföldi Csíkszentimre lakosságának egészségi állapotát

2016.04.20. 08:19

Öt szakorvosból és tíz szakápolóból álló szolnoki orvoscsoport méri fel a hét folyamán a székelyföldi Csíkszentimre lakosságának egészségi állapotát.

Öt szakorvosból és tíz szakápolóból álló szolnoki orvoscsoport méri fel a hét folyamán a székelyföldi Csíkszentimre lakosságának egészségi állapotát.

A jelentkező helybélieknek egy általános laboratóriumi vizsgálatot követően megmérik a testsúlyát, a vérnyomását, és az eredmények alapján szakorvoshoz irányítják őket. A helyi napköziotthonban bőrgyógyász, neurológus, gyógytornász és fogorvos fogadja a hozzá irányítottakat. A művelődési házban szív- és érrendszeri, EKG-s kardiológiai vizsgálatokat végeznek, ott fogadja továbbá a fiatalokat a gyermekgyógyász, illetve keddtől a szemészeti rendelés is ott zajlik.
Lőrincz Ambrus kardiológus főorvos és Lehoczky Ildikó főasszisztens a szolnoki szakembercsoport nevében elmondta, hogy elsősorban iránymutatással tudnak segíteni. Köszöntőjük végén átadtak egy vérnyomásmérő- és egy EKG-készüléket a helyi háziorvosnak, de kötszert és fertőtlenítőszereket, a gyermekeknek pedig vitaminokat és müzliszeleteket is hoztak.
Tar Gyöngyi, a Hargita megyei tisztiorvosi szolgálat vezetője rámutatott: a szűrés akkor kap értelmet, ha van folytatása is, és az észlelt gondokkal az érintettek orvoshoz fordulnak, kezelésen vesznek részt.

forrás: mti / Székelyhon portál

Galéria

Helyi hírekSzékelyföldCsíkszentimreegészségi állapotfelmérésorvosi szűrővizsgálat