2024.05.27, Hétfő

A szolnoki Tisza pArt mozi 2 millió forint támogatást nyert art filmek terjesztésére

2016.03.11. 11:02

Mintegy hetvenmillió forinttal támogatta 2015-ben az art mozik szakmai tevékenységét és az art filmek forgalmazását az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A szolnoki Tisza pArt 2 millió forintnyi összeget kapott.

A kultúráért felelős tárca harmincegy art mozi szakmai tevékenységét támogatta pályázati úton összesen 38 millió forinttal, emellett hatvankét, art besorolású filmalkotás forgalmazásához nyújtott 31 millió 800 ezer forint támogatást - közölte a kultúráért felelős államtitkárság csütörtökön az MTI-vel.
Az art besorolású filmalkotások forgalmazásának 2015. évi támogatása című pályázaton a Saul fia című Oscar-díjas film például 2 millió, a Tititá című magyar dokumentumfilm 1,2 millió, a Drifter magyar-német játékfilm 1,1 millió, a Taxi Teherán című iráni dráma, a Victoria című német thriller, az Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről című svéd-német-norvég-francia szatíra és a Timbuktu című francia-mauritániai filmdráma 1-1 millió forintot nyert.  
Az art mozik szakmai tevékenységének támogatására kiírt pályázat eredményeként az Uránia Nemzeti Filmszínház például 3,5 millió, a Művész, a Pécsi Apolló és a szolnoki Tisza pArt 2 millió, a miskolci Művészetek Háza 1,9 millió, a debreceni Apolló 1,8 millió, a Puskin, a Toldi és a Cirko-Gejzír 1,7 millió, a szegedi Belvárosi Mozi és a szombathelyi Agora-Savaria Filmszínház pedig 1,5-1,5 millió támogatást kapott.
Mint írják, az art mozik és az art filmalkotások forgalmazásának támogatását idén is folytatni kívánja az Emmi.

forrás: mti / tiszamozi.hu

Galéria

AktuálisSzolnokTisza pArt mozifilm