2019.11.17, Vasárnap

NAV

Október közepétől ellenőrzi az őstermelőket az adóhatóság

2018.10.10

Aktuális

Az adóhatóság megyei, fővárosi igazgatóságai október 15-től vizsgálatot indítanak az őstermelői tevékenységet folytató adózók körében. 

Ingatlaneladás az adóbevallásban

2018.05.02

Aktuális

Ha valaki tavaly drágábban adta el lakását, mint amennyiért néhány éve vásárolta, akkor előfordulhat, hogy a bevallási tervezetet ki kell egészítenie.

Rendőrök, vasutasok és vámosok egyeztettek Szolnokon

2017.12.16

Aktuális

Értékelték az elmúlt időszak közös feladatainak végrehajtását és lefektették a további együttműködés alapjait.

Óva int a NAV! - Black Friday az interneten

2017.11.24

Országos hírek

A NAV tapasztalatai szerint egyre többen rendelnek a Black Friday idején az internetről. Nem mindegy azonban, honnan érkezik az áru: Magyarországról, az Európai Unióból vagy távolabbról. Az Unión kívülről érkező áruk biztonságos rendeléséhez szolgál hasznos tanácsokkal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapja.

Szolnok megye is NAV célpont ezen a héten

2017.07.18

Aktuális

A számla és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az áruk eredetét és az online pénztárgépek adókötelezettségeket vizsgálják.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében ellenőriznek a héten a NAV revizorai

2017.04.18

Aktuális

Az Igazgatóság munkatársai április 16. hetében fokozott ellenőrzéseket végeznek szálláshely szolgáltatást nyújtó adózók körében. Az ellenőrzések főként a bizonylatkiállításra vonatkozó előírások teljesítését vizsgálják, de emellett a foglalkoztatások és a nyilvántartások vezetésének szabályszerűségére is kiterjedhetnek.

Az idén már a NAV készíti az szja-bevallásokat

2017.01.09

Gazdaság

Az idei személyi jövedelemadózásról szóló tájékoztató leveleket hétfőtől kézbesíti a posta, ebből mindenki tájékozódhat az idei újdonságokról, illetve arról, hogy milyen feltételek esetén nem tartozik a túlnyomó többséghez, akiknek már az adóhatóság készíti el a bevallását.

Folyamatos a NAV-os ellenőrzés

2016.11.27

Aktuális

A kiskereskedelmi forgalomba kerülő termékeket a behozataltól a boltok polcáig, a weben hirdetett árukat a beszerzéstől a házhoz szállításig ellenőrzi a NAV az év végén. A nagy- és kiskereskedők a megszokottnál is többször számíthatnak ellenőrzésre, hogy az ünnepek előtt ne kerüljön forgalomba adózatlan árucikk.

A lepárlóberendezések kétharmadát nem használják a magánfőzők

2019.02.20

Aktuális

Nem tartják életszerűnek az adatokat, amelyek aggodalomra adnak okot a pálinkás szakmában. Az utóbbi évek baleseteit is figyelembe véve minden magáncélú lepárlóberendezés tulajdonosát fokozott óvatosságra intik, és javasolják, hogy a főzőberendezések vásárlása, illetve a párlatok elkészítése előtt mindenki tájékozódjon a magánfőzéssel kapcsolatos jogszabályokról és a jó gyártási gyakorlatról.

Illegális gumigyárat találtak az adóellenőrök Jász-Nagykun-Szolnokban

2016.04.10

Aktuális

Illegális gyártelepre bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy papíron ingatlanok bérbeadásával foglalkozó, Jász-Nagykun-Szolnok megyei cégnél.

Július 1-jén indul az online számlázás

2018.06.29

Aktuális

Július 1-jétől indul a gazdaságfehérítés újabb eszköze, az online számlázás, amelynek köszönhetően a Pénzügyminisztérium szerint 2018-ra akár 10 százalék alá is eshet az adóelkerülés.

Hatmilliárdos áfacsalást lepleztek le

2018.02.07

Aktuális

Jász-Nagykun-Szolnok megyében 24,5 millió forint értékben zároltak árukészletet és gépjárműveket.

Ideje Ügyfélkaput nyitni!

2017.12.15

Aktuális

Akinek még nincs, érdemes Ügyfélkaput nyitnia, mert a regisztráció csak pár percig tart, de annál több előnnyel jár. Ehhez személyazonosító igazolványra és aktív e-mail címre van szükség. Ügyfélkapun sok más mellett az adóügyek is egyszerűbben, kényelmesebben intézhetők.

Csalók telefonálnak a NAV nevében

2017.07.22

Aktuális

Semmiképpen se adja meg bankszámla számát, a NAV nem kér személyes adatot telefonon.

A héten is kiemelt figyelmet szentelnek a megyére a NAV ellenőrei

2017.04.24

Aktuális

Az ellenőrzések során a revizorok az üzletekben illetve a piacokon a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét, a forgalmazott áruk eredetét valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos adókötelezettségeket vizsgálják.

Nőnapi árusokat ellenőriz a NAV

2017.03.08

Aktuális

Nőnaphoz kötődő ellenőrzést folytat országszerte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Jász-Nagykun-Szolnok megyében március 8-án fokozottan ellenőrzik a piacokon, közterületeken, boltokban virágot árusítókat.

Ha lejárt, jelentkezz be a NAV-hoz!

2016.12.15

Aktuális

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, még idén be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie.

Ahol az adatok rendben vannak, ott nincs ellenőrzés

2019.07.05

Aktuális

Több mint 334 ezer regisztrált adózó, 41 millió számlaadatra vonatkozó beküldés, 14 ezer jogkövetési vizsgálat, félezer adóellenőrzés, két és fél milliárd forint nettó adókülönbözet, 363 ezer, a NAV ingyenes Online Számlázójával kiállított számla. Ezek azok a számok, amelyek jól mutatják a csaknem egy éve működő Online Számla rendszer sikerét.

Év végéig rendezheti tartozását, aki katás akar maradni

2016.12.20

Gazdaság

A kisadózó vállalkozóknak érdemes figyelniük arra, hogy még az idén rendezzék adótartozásukat. Nem lehet tovább katás ugyanis az, aki az évet 100 ezer forintot meghaladó adóhátralékkal zárja. A NAV adatai szerint ez közel tízezer kisadózót érint.

Ülésezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Államigazgatási Kollégium

2016.02.21

Helyi hírek

Évi első ülését tartotta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Államigazgatási Kollégium. A MÁK tagokat és állandó meghívottakat dr. Berkó Attila főigazgató köszöntötte. Köszöntőjében az elmúlt időszak szerkezeti és személyi változásairól szólt, majd a jövőbeli feladatokat vázolta fel.