2024.04.12, Péntek

nébih

Megszűntek a madárinfluenza miatt elrendelt területi korlátozások Magyarországon

2022.07.15

Országos hírek

Megszűntek a madárinfluenza miatt elrendelt területi korlátozó intézkedések Magyarországon, miután a vizsgálatok a hazai baromfiállományban több mint egy hónapja nem mutatták ki a vírust - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken honlapján.

Egy év múlva bírságolható lesz a magyar vásárlók hátrányos megkülönböztetése

2021.05.28

Országos hírek

A fogyasztóvédelem már most jelzi az érintett piaci szereplőknek, hogy a majdani bírságolás elkerülése érdekében hogyan változtassanak gyakorlatukon.

Sonka, tojás, csokinyúl a középpontban – megkezdődött a tavaszi élelmiszer mustra

2019.03.25

Aktuális

Az ellenőrzés-sorozat során a hagyományosan népszerű termékek közül többek között sonka, tojás, bor, különféle édességek, valamint szezonális zöldségek és gyümölcsök is górcső alá kerülnek. Az ezeket előállító- és forgalmazó helyeken, valamint piacokon és vásárokon is feltűnnek majd a hatósági szakemberek.

Indul keszegféléink tilalmi ideje

2018.04.16

A NÉBIH tájékoztatja a horgászokat és a halászokat, hogy hamarosan ívnak a keszegféléink, ezért - a hatályos jogszabály értelmében - április 15-én elkezdődik a garda, a domolykó, a jászkeszeg, a szilvaorrú keszeg, a paduc és a márna fajlagos tilalmi ideje.

Több mint hat tonna halat foglalt le a Nébih

2017.07.26

A Tisza menti éttermek és halsütödék kiemelt ellenőrzése során tiltották meg a haltermékek forgalomba hozatalát, azok nem azonosítható eredete miatt.

Újabb madárinfluenza megbetegedések, egyik helyszín a Jászberényi Állatkert

2017.01.12

Fogságban tartott madaraknál mutatta ki a madárinfluenza vírusát Budapesten és Jászberényben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal laboratóriuma.

Javuló tendenciát mutat a 2015-ös téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2016.01.14

Szolnok megyében is tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Nébih

2022.06.24

Helyi hírek

Négy megyében rendel el szerdától tűzgyújtási tilalmat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) egyetértésével - tájékoztatta a Nébih az MTI-t.

Sok a szabálytalanság a rekreációs halászjeggyel rendelkezők körében

2020.07.31

Aktuális

Két héten beül öt eljárást is indítottak rekreációs célból halászókkal szemben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) halőrei.

Nébih: júliustól bírságolhatnak a parlagfű miatt

2018.06.29

Vasárnap kezdődik országszerte a parlagfüves területek ellenőrzése, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azt javasolta, hogy azok a földtulajdonosok, akik még nem gondoskodtak a használatukban levő ingatlanok parlagfű-mentesítéséről, minél előbb tegyenek lépéseket a gyomnövény kiirtására, mert a gondatlan gazdák július 1-je után bírsággal sújthatók - közölte a Nébih a honlapján pénteken.

Hatmilliárdos áfacsalást lepleztek le

2018.02.07

Jász-Nagykun-Szolnok megyében 24,5 millió forint értékben zároltak árukészletet és gépjárműveket.

Méhzárlat van érvényben Túrkeve külterületén

2017.07.03

Méhzárlat van érvényben fertőző méhbetegség miatt a Túrkeve külterületén levő járványgóc öt kilométeres sugarú körzetében.

Rendben vannak az édes fehér pezsgők

2018.12.27

Élelmiszerbiztonsági szempontból mind a 32 fajta vizsgált édes fehér pezsgő megfelelt a jogszabályi előírásoknak, jelölési hiba miatt azonban egy esetben intézkedni kellett.

Tilos kutyát tartósan kikötve tartani január 1-jétől

2016.01.08