2021.06.18, Péntek

Szolnok

Indul a 2020/21-es színházi évad Szolnokon

2020.08.24

Kultúra

Balázs Péter beszédében megemlítette, hogy a Szigligeti Színház társulata az önkormányzat segítségével minden szempontból kielégítő módon vészelte át a koronavírus-járvány alatti időszakot, és reményét fejezte ki, hogy az idei évadban "visszatalálnak" hozzájuk a nézők, akik a szigorításoknak köszönhetően 300-nál többen nem lehetnek majd az ideiglenes színházteremben.

Harminc év után újra ejtőernyős nyári tábort rendeznek Szolnokon

2020.08.19

Aktuális

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemről, a Szegedi Egyetemről, a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskolából, Martfűről és Békéscsabáról érkezett fiatalok a tábor ideje alatt bepillantást nyernek az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis mindennapjaiba, elsajátítják az ejtőernyős ugrások végrehajtásához szükséges ismereteket, látogatást tesznek a RepTárban, ahol múzeumpedagógusok segítségével ismerhetik meg a magyar repüléstörténet főbb eseményeit, légijárműveit, és természetesen ejtőernyős ugrásokat hajtanak végre a Szolnok–Szandaszőlősi repülőtéren.

Második világháborús brit és német vadászrepülőgép a Reptárban Szolnokon

2020.08.01

Kultúra

Első alkalommal Magyarországon a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban (RepTár) tekinthető meg csütörtöktől a második világháborúban egymás ellen harcoló két vadászrepülőgép, a brit Spitfire és a német Messerschmitt.

Duplájára emelkedik Szolnokon a középiskolai ösztöndíj mértéke

2020.07.30

Aktuális

A pályázati felhívás és adatlap augusztus végén jelenik meg, valamennyi szolnoki középiskola meg is kapja.

Közel 20 millió forint jut a klímavédelemre Szolnokon

2020.07.28

Aktuális

A projekt előkészítése 2020. júniusában kezdődött és 2022. decemberéig tart.