2024.05.08, Szerda
Az ország legjobb kommandósai mérkőznek meg Szolnokon
police.hu - illusztráció

Az ország legjobb kommandósai mérkőznek meg Szolnokon

JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet

2020.08.25. 17:18

A szolnoki helikopterbázison rendezik idén a VI. MEKTA országos versenyt, amelyen kommandós csapatok mérik össze tudásukat a legkülönfélébb gyakorlatokban. A kedden elkezdődött, kétnapos viadal megnyitóján az országos rendőrfőkapitány-helyettes elmondta, mi a verseny célja.

Lövészet, személy- és objektumvédelem, akadálypálya, taktikai házban végrehajtott szituációs feladatok, elméleti tesztek – néhány azok közül a küldetések közül, amelyeket a VI. MEKTA (mélységi ellenőrzési és közterületi támogatós alegységek) országos szakmai versenyen kell teljesítenie a résztvevőknek. A rendőrségi versenyben nincs megállás: az ötfős csapatokban versenyzők, a feladatok teljesítéséhez alig pár óra alvást engedhetnek maguknak. Vagyis a versenyen a legfelkészültebb kommandósok vesznek részt.

 

kormanyhivatal.hu

 

Ezt hangsúlyozta a megméretés megnyitóján az országos rendőrfőkapitány-helyettes is. Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy arról beszélt, a MEKTA – amely erőszakos bűncselekmények ellen lép fel – alkalmas veszélyes feladatok elvégzésére. A szakmai verseny célja, hogy összemérjék tudásukat, taktikát és elkötelezettséget tanuljanak, és későbbi munkájukban is tudjanak segítséget kérni most megismert kollégáiktól – mondta Halmosi Zsolt.

A megnyitón jelen volt a megyei kormányhivatalt képviselve dr. Berkó Attila kormánymegbízott is.

 

kormanyhivatal.hu

 

Magyarországnak szüksége van szilárd lábakra. A MEKTA ilyen, hiszen bárhova kiér elsőként, jól fog teljesíteni, képességeit pedig a külföldi diplomáciai vendégek védelem során is bizonyította – mondta Szitár Ferenc, Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes.

A verseny szerdán ér véget, ekkor hirdetnek eredményt.

AktuálisSzolnok MEKTAJász-Nagykun-Szolnok megye