2024.05.23, Csütörtök

Tiszavárkonyi kézműves találkozó a hétvégén

2016.03.31. 12:25

Nyitott hétvége lesz az alkotóházak kézműveskedőinek országszerte, melyhez Tiszavárkony is csatlakozott.

Nyitott hétvége lesz az alkotóházak kézműveskedőinek országszerte, melyhez Tiszavárkony is csatlakozott. Az immár harmadik alkalommal megrendezendő eseményre országszerte várják az érdeklődőket. Lesz mézeskalács díszítés és gyöngyfűzés, majd csigatészta készítés. 

Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége ez évben harmadik alkalommal nyitott hétvégét szervez az országban működő népi kézműves alkotóházak, nyitott műhelyek és műhelygalériák számára, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet létükre és megmutassa, milyen értékek hordozói azok a létesítmények, amelyek a tradicionális népi kézművesség továbbörökítőhelyei.
Az országos rendezvényre a „Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák III. Országos Hétvégéje” 2016. április 1-2-3-án kerül megrendezésre, amikor országszerte kinyitnak a műhelyek és gyermekek, felnőttek, családok ismerkedhetnek a népi kézművességgel. 
Az országos kezdeményezéshez csatlakozott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület is. 
Az egyesület a tiszavárkonyi Népművészeti Alkotóházába várja a népi kézművesség iránt érdeklődőket 2016. április 2-án, szombaton.

Galéria

Helyi hírekNépi Kézműves AlkotóházakMűhelygalériaTiszavárkony