2024.06.25, Kedd

Új rendezvényházra hajt Jászberény

2016.05.22. 08:11

Az egykori malom és a mozi összeolvadásából csaknem ötszáz főt befogadni képes komplexum épülhet Jászberényben egymilliárdos beruházásban.

Az egykori malom és a mozi összeolvadásából csaknem ötszáz főt befogadni képes komplexum épülhet egymilliárdos beruházásban.

„A központi rendezvényterem barnamezős beruházás keretében jönne létre” - mondta el a tervezést koordináló Alvári Csaba, Jászberény főépítésze. Átalakításokkal egy épületkomplexummá válna az az egykori malom és a Lehel Film-Színház. Az elkészült tervek alapján beadják az egymilliárd forintól szóló pályázatot.

A Zagyva parti épületegyüttesben kisebb-nagyobb kiállítóhelyeket, rendezvénytermet, irodákat, üzlethelyiségeket alakítanának ki, s lépcső vezetne le a Zagyvához, ahol szintén épülne egy nagy terasz.

„Helyesnek tartom az elképzelést, hogy a jelenlegi Lehel Film-Színház térségében jöjjön létre egy kulturális negyed” – mondta Tóth József, a Jászkerület Nonprofit Kft. vezetője. A terv legfontosabb eleme a kultúrmalom kialakítása. A létesítményben a már meglévő, mintegy háromszáz főt befogadó mozi mellett létrejön egy olyan síkpadlós rendezvényhelyszín, ahol akár 350 fő is asztalhoz ülhet, illetve egy további 130 főt befogadni képes kamaraterem is helyet kapna. Mindemellett több másik helyiség is létrejönne, amelyek állandó és ideiglenes kiállításoknak adnának otthont.

Tóth József elmondta: nincs igazi nagy kultúrháza a városnak. Leginkább a Déryné Rendezvényház díszterme alkalmas ünnepségek, reprezentatív események befogadására. A régi Ifjúsági Ház már nem tud a modern követelményeknek megfelelő szolgáltatást nyújtani. A tervek szerint az Ifjúsági Ház összes funkciója átkerülne az új létesítménybe.

Amennyiben a támogatást kap a városi elképzelés, már 2018 első negyedévétől megkezdhetné működését a kultúrmalom.

(szoljon.hu / magyarepitok.hu)

(kép: orszagalbum.hu)

Galéria

GazdaságZagyvaJászberényLehel Film-Színház