2024.05.23, Csütörtök

Új szerverparkot épített Százhalombattán az ezTrade

2016.02.18. 11:03

Százhalombattán új szerverparkot hozott létre 903,8 millió forintos beruházással az ezTrade Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a Közép-magyarországi Operatív Program mintegy 271 millió forintos támogatásával.

A fejlesztés keretében a vállalkozás a szolnoki GIMA Ipari Logisztikai Parkban működő szerverparkja mellé épített ki egy földrajzilag elkülönült, felhő alapú technológiát használó telephelyet. A fejlesztés révén a cég 100 millió forintos árbevétel-növekedéssel számol, és a most alkalmazott 22 dolgozója mellé további 10 alkalmazott felvételét tervezi.
A felhő alapú rendszer előnye, hogy ugyanazokon az erőforrásokon több igénybe vevő is osztozni tud. A rendszer biztosítja a megfelelő izolációt és biztonsági szeparációt, így a felhasználók adatai és szolgáltatásai ugyanolyan védettek, mintha külön dedikált infrastruktúrákon futnának.
Az ezTrade Kft. többek között zöld technológiák kutatásával, fejlesztésével és alkalmazásával foglalkozik. A cég anyagi forrásainak nagy részét 2011-től a felhő alapú IT-technológiák fejlesztésére fordította. E kutatás eredményeként kezdte el a földrajzilag elkülönült szerverpark kiépítését. Az adatpark magas áramfelvétele miatt elhelyeztek az épület tetején egy naperőművet, kiegészítő energiaforrásként.

A cég tájékoztatása szerint a kft. 2013-ban 483,3 millió forintos árbevételt, és 74,2 millió forintos eredményt ért el, míg 2014-ben az árbevétel 472,6 millió forint, az eredmény pedig 22,2 millió forint volt.

forrás: mti / eztrade.hu

Galéria

Helyi hírekszerverparkzöld technológia kutatásnaperőmű