2024.05.23, Csütörtök

Tiszabő kaphat lehetőséget egy üvegház projekt megvalósításához. 

Tiszabő kaphat lehetőséget egy üvegház projekt megvalósításához. A megállapodás aláírásával második szakaszához érkezett a Széchenyi Tőkealap-Kezelő Zrt.(SZTA) és a Földművelésügyi Minisztérium közötti együttműködés.

Az SZTA tavaly kereste meg a minisztériumot azzal az elképzeléssel, hogy szívesen fektetne be egyik technológiai cégén (MySun Kft) keresztül speciális vezérléssel és algatechnológiával felszerelt üvegház rendszert magában foglaló projektbe, valamely hátrányos helyzetű településen.

A választás a korábbi kurzusok alatt perifériára szorult Tiszabő településre esett, melynek felzárkóztatása folyamatosan halad.

A vidékfejlesztési Program keretében kiírt kertészeti pályázat teremtette meg a lehetőséget az üvegház projekt megvalósításához, melyben egy fiatal gazda a fenti speciális technológiákat magában foglaló 11500m2-es üvegházra nyújtott be pályázatot. A megvalósításhoz szükséges önerő jelentős részét (130millió forint) a Széchenyi Tőkelap-Kezelő Zrt. biztosítja számára.

A projektet mind az SZTA, mind pedig a Minisztérium példaértékűnek tekinti és sikeres megvalósítás után tovább kívánjuk fejleszteni az együttműködést más településeken is.

(FM Sajtóiroda)

Galéria

GazdaságFöldművelésügyi MinisztériumTiszabőüvegházSzéchenyi Tőkealap-Kezelő Zrt.