2024.05.23, Csütörtök

Városi Sportnap a Városnap jegyében Mezőtúron

2016.05.16. 09:05

A Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft. idén is megrendezte a Városi Sportnapot a Városnap jegyében.

A Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft. idén is megrendezte a Városi Sportnapot a Városnap jegyében. 2010-ben hagyományteremtő szándékkal került első ízben megszervezésre a Városnap, amely napjainkra átalakult és a főzés, a sport kapta a főszerepet.

A programok több helyszínen párhuzamosan zajlottak. A reggeli órákban a Mezőtúri Horgászegyesület meghívásos, egy-egy botos, finomszerelékes, családi horgászversenyével kezdődött a nap, a Ligeti tónál. Közben a Városi Sportcentrumban is indultak a programok.

Kispályás labdarúgó tornán, tenisz- és tekebajnokságon, valamint lövészversenyen vehettek részt a sportolók. 9 órakor elindult Kovács Ferenc vezetésével a természetjáró kerékpártúra is, melynek útvonala érintette a Téglagyári bányagödröt és a Csíderbereki tanyasi iskolát is. A Bozsik Program keretében az U7-U9-es és az U11-es korosztály gyermekeinek labdarúgó tornájára is sor került. A sportprogramok mellett a gasztronómiában is elindult a versengés a 2016-os Város Főszakácsa címért. A főzőversenyen csak száraztésztából készült ételekkel lehetett nevezni, így olyan fogások kerültek a zsűri asztalára, mint a topogó, slambuc és a tanyasi levetlen. Az ételeket három tagú zsűri bírálta, majd a pontok összesítése után a Masiniszták csapata nyerte el a 2016 főszakácsa címet. A győztes csapat a Hercegasszony Birtok négy főre szóló ebéd meghívását is átvehette.

A nap zenei aláfestéséről Benedek Zsolt és Bozó József gondoskodott. Kora délután vette kezdetét a díjátadó, ahol a különböző sportágak versenyszervezői Herczeg Zsolttal, Mezőtúr polgármesterével adták át a díjazottaknak az elismeréseket. Az átadott serlegeket Veres Gyula keramikus készítette el.

A rendezvény főtámogatója Mezőtúr Város Önkormányzata volt.

forrás: mezotur.hu

Galéria

Helyi hírekmezőtúrVárosnap