2024.06.25, Kedd

Végigkövethetjük a hulladék útját - KUKAkulTÚRA 2016

2016.04.06. 12:45

Aki kíváncsi mi történik a szelektíven gyűjtött hulladékkal, az menjen el április 8-9-én a hozzá legközelebbi hulladékkezelőbe és nézze meg saját szemével.

Aki kíváncsi mi történik a szelektíven gyűjtött hulladékkal, vagy netán még mindig szkeptikus, mondván "úgyis összeöntik", az menjen el április 8-9-én a hozzá legközelebbi hulladékkezelőbe és nézze meg saját szemével.

2012 óta sikerrel működik minden évben a KUKAkulTÚRA elnevezésú program, ami tulajdonképpen a hulladékkezelők nyílt napja. Idén április 8-9-én ismét indul a program, melynek keretében országszerte közel 60 hulladékkezelő, -hasznosító – üzemi működéséhez igazítva pénteken, vagy szombaton – nyitja meg ismét kapuit az érdeklődők előtt, hogy megmutassák, mi történik az általunk szelektíven gyűjtött hulladékkal.

A különböző helyszíneken a látogatók megismerhetik a legújabb technikai és technológiai eljárásokat, betekintést nyerhetnek a hulladék kezelésével kapcsolatos innovációs folyamatokba, valamint hasznos és érdekes ismeretekkel gazdagodhatnak a hulladékfeldolgozásról. Az üzemlátogatások során hiteles információkat kapnak a hulladékkeletkezés megelőzésének fontosságáról, a feleslegessé vált anyagok szelektív gyűjtésének módjáról, hasznosságáról és bepillanthatnak a hulladékkezelés kulisszái mögé.

A programra várják iskolai csoportok, családok és minden, a környezettudatosság iránt érdeklődő jelentkezését!

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, ezért a szervezők kérik, hogy a helyszínkereső segítségével tájékozódjanak a látogatás előtt! Látogasson el a www.kukakultura.hu weboldalra és a tervezze meg kukatúra útvonalát.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében két helyszínre lesz lehetőség ellátogatni:

Szolnok, NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft., Újszászi úti hulladékátrakó és válogató telephelye, Ápr. 9-én, program a hulladékkezelés (szállítás, válogatás).

Tiszafüred, NHSZ Tisza Nonprofit Kft., Tisza-tavi Regionális Hulladékkezelõ Központ telephelye, Ápr. 8-9-én, program a hulladékkezelés (szállítás, válogatás).

Galéria

Aktuálisszelektív hulladékhulladékkukakultúra