2024.04.26, Péntek

A fogyasztóvédelem is segíti a szolnoki karácsonyi vásározók munkáját

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2017.11.09. 12:44

Továbbra is csak bejelentett, engedéllyel rendelkező cégek, vállalkozók árulhatnak az utcán az ünnepek során.

Hirdetés

 

A Szolnoki Sportcentrum felkérésére a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatal Fogyasztóvédelmi Osztályának vezetője, dr. Lipták Gergely is részt vett azon a fórumon, ahol Rózsa József a Sportcentrum vezetője tájékoztatta a szolnoki vállalkozókat a karácsonyi utcai árusítás feltételeiről, változásairól, valamint Szolnok Város tartalmi és formai elvárásairól a karácsonyi faluval kapcsolatban.

Dr. Lipták Gergely a Fogyasztóvédelmi Osztály vezetője tájékoztatta a megjelent vállalkozások képviselőit, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság, mint minden évben, idén is kiemelten fogja kezelni az év végi ünnepi időszakot és a karácsonyi ellenőrzéseket. Továbbra is csak bejelentett, engedéllyel rendelkező cégek, vállalkozók árulhatnak az utcán az ünnepek során. A fogyasztóvédelem munkatársai az idei évben is elsősorban az árfeltüntetést és a tisztességes kereskedelmi gyakorlat betartását vizsgálják. Ezenkívül fokozott figyelmet fordítanak a veszélyes termékekre, hogy az ilyen termékek ne kerülhessenek sem az utcai árusokon, sem az üzleteken keresztül a vásárlókhoz.

Az osztályvezető felhívta a kereskedők figyelmét arra, hogy csak megfelelő minőségű és biztos forrásból származó, jó minőségű, az emberi egészségre nem veszélyes terméket áruljanak.

(JNSZMKH Szolnoki Járási Hivatal Fogyasztóvédelmi Osztály)

AktuálisSzolnokfogyasztóvédelemJász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal