2021.01.19, Kedd

fogyasztóvédelem

Véget ér a magyarokra rásózott silány termékek korszaka

2020.10.27

Országos hírek

Eddig 360 termékminta vizsgálata kezdődött meg, a hazánkban kapható árukat a nyugaton kapható termékekkel hasonlítják össze.

Fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzések kezdődnek

2020.07.07

Aktuális

A nyári főszezon beköszöntével fokozottan vizsgálja a kereskedelmi és szolgáltatási területet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal. Fogyasztóvédelmi ellenőrzésre számíthatnak többek között a rendezvényeken árusító büfék és a taxisok is.

Egyre több helyen cserélik önkéntesen a félrement karácsonyi ajándékot

2019.12.31

Aktuális

Még a legnagyobb gondossággal, odafigyeléssel kiválasztott ajándékkal is előfordulhat, hogy inkább visszavinnénk a kereskedőhöz. A termék hibájától egy ruhadarab nem megfelelő méretén át a több helyről több példányban megkapott könyvig számos oka lehet annak, hogy újból felkeressük az üzletet, webáruházat.

Látványosan tisztult a mézpiac

2018.02.08

A mézek vizsgálatával kezdte az évet a megyei fogyasztóvédelmi hatóság. Januárban mintavételes eljárással ellenőrizték Jász-Nagykun-Szolnok megyében a boltok polcain kapható mézeket, hatékonyan védve idén is a vásárlók, családok érdekeit.

A fogyasztóvédelem is segíti a szolnoki karácsonyi vásározók munkáját

2017.11.09

Továbbra is csak bejelentett, engedéllyel rendelkező cégek, vállalkozók árulhatnak az utcán az ünnepek során.

Virslik a fogyasztóvédelem célkeresztjében

2018.12.30

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szokásos vizsgálatával járul hozzá ahhoz, hogy az óév elbúcsúztatásakor és az újesztendő köszöntésekor megfelelő termékek kerülhessenek az ünnepi asztalokra.

Fogyasztóvédelmi nap Szolnokon

2016.03.18

Világszerte március 15-én tartják a Fogyasztóvédelmi világnapot. Több nagyvárosban, így Szolnokon is tanácsadással várták az egyik nagyáruházban a vásárlókat.

Hiányos és pontatlan a vízközmű- és a fogyasztóvédelmi törvény

2016.01.26

A próbavásárlások szerint idén sincs nagy gond a kuponos akciókkal

2020.09.21

Aktuális

A fogyasztóvédelmi hatóság szeptembertől fokozott figyelmet fordít a kuponnapokra a hagyományos és az online kereskedelemben. Jogsértés esetén elsőre jellemzően csak figyelmeztetnek, másodjára viszont akár százezer forintos nagyságrendű bírságot is kiszabhatnak.

Szívből jövő jó tanácsok a fogyasztóvédelemtől Valentin napra

2020.02.13

Aktuális

Február 14-ére a kereskedelem is akciókkal, kedvezményes ajánlatokkal készül, minden eladó, ami piros, rózsaszín vagy szív alakú. A szerelmesek virággal, édességgel vagy akár élményt ajándékozva, belépőjegyekkel lepik meg párjukat, de felfokozott érzelmi állapotban is érdemes tisztában lenniük a gyakori kockázatokkal és panaszkezelési lehetőségeikkel.

Vigyázat, ebben a puffasztott kukoricában fémet találtak!

2019.02.25

Országos hírek

A gyors intézkedésnek köszönhetően az árucikk már nem kapható, blokk nélkül is visszaadják az árát.

Vásároljon online biztonságosan!

2017.11.16

A következő hetekben ugrásszerűen emelkedik az online vásárlások száma, amelyek során feltétlenül érdemes figyelembe venni a fogyasztóvédelmi hatóság, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium internet laboratóriuma és az Európai Fogyasztói Központ tapasztalatait és próbavásárlásainak tanulságait.

A strandokat is rendben találták a fogyasztóvédők

2017.07.10

Közel egy hónap alatt Jász-Nagykun-Szolnok megyében összesen 7 helyszínen 26 eszközt ellenőriztek le a felügyelők.

Mit tehetünk az ünnepek után, ha valami nem stimmel az ajándékkal?

2018.12.28

Ha az ajándék hibás, sérült vagy nem működik, szavatossági, jótállási igényeket érvényesíthetünk, amelyek értelmében az üzletnek kötelessége a terméket javíttatni; ha nem javítható, akkor egy ugyanolyan termékre kicserélni; végső esetben pedig a vételárat visszafizetni. Ha ilyen probléma merül fel, és azt a kereskedővel nem sikerül rendezni, a vásárlóknak a fogyasztóvédelmi hatósághoz és a békéltető testületekhez érdemes fordulniuk.

Fokozott figyelem húsvét előtt

2016.02.24

Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. Mindenki a legnagyobb gondossággal szeretné kiválasztani családja és szerettei számára az ajándékot, az ünnepi ételekhez szükséges termékeket. Ebben az időszakban fokozottabban ellenőrzik a szezonális termékeket a szakemberek. A kormányhivatal fogyasztóvédelmi osztályának vezetője elmondta, elsősorban a sonkákra, a különféle csokoládéból készült figurákra, a kalácsokra, a tormákra, a mustárokra, a majonézekre, a tojásokra és a tojásfestékekre, valamint a kölnikre helyezik a hangsúlyt ellenőrzéseik során.