2024.06.25, Kedd

Fogyasztóvédelmi nap Szolnokon

2016.03.18. 15:04

Világszerte március 15-én tartják a Fogyasztóvédelmi világnapot. Több nagyvárosban, így Szolnokon is tanácsadással várták az egyik nagyáruházban a vásárlókat.

Világszerte március 15-én tartják a Fogyasztóvédelmi világnapot. Több nagyvárosban, így Szolnokon is tanácsadással várták a fogyasztóvédelem szakemberei az egyik nagyáruházban a vásárlókat.

A fogyasztóvédelem munkatársai információs füzeteket osztottak a vásárlóknak és a rendkívül hasznos, fogyasztói ismereteket bővítő totó kitöltésében is segítettek.

Az elmúlt évekhez képest azt tapasztalható, hogy egyre több a tudatos vásárló. A vásárlók többé-kevésbé tisztában vannak jogaikkal. A legnagyobb veszélyt azonban az internetes vásárlás és a leárazott termékek reklamációs problémái okozzák. Számos megkeresés érkezett ezzel kapcsolatban a fogyasztóvédelmi szakemberekhez.

Interneten rendelt termékeknél 14 napos visszaküldési határideje van a vásárlónak.

Akciós termékek esetében pedig ugyanúgy érvényesítheti jogait a vásárló, mint egy nem leárazott terméknél.

Közeleg a húsvét, erre is felhívták a figyelmet a szakemberek. A termék lejárati idejének ellenőrzése nagyon fontos.

Vákuumcsomagolt termékek esetében figyeljünk arra, hogy a terméken szereplő címkén feltüntetett nettó tömeg az irányadó a vásárolt áru meghatározásakor.Tehát a terméket újra mérni nem szabad. Hatóságunk egész évben kiemelt figyelmet fordít a termékek helyes árfeltüntetésére.

Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály 

Galéria

Helyi hírekfogyasztóvédelemvásárlástermék