2024.04.20, Szombat
Játék vasaló és hangszer is fennakadt az ellenőrzéseken
A kép illusztráció - pixabay.com

Játék vasaló és hangszer is fennakadt az ellenőrzéseken

kormanyhivatal.hu

2020.11.19. 15:05

Jász-Nagykun-Szolnok megyében is talált kifogásolható játékot a fogyasztóvédelem a gyermekek biztonsága érdekében végzett vizsgálaton.

Hirdetés

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) októberben zárta átfogó vizsgálatát, amely a gyermekekre veszélyes, illetve szabálytalanul árusított játékok kiszűrését célozta. Az országos ellenőrzés során laboratóriumban vettek szemügyre száznál is több terméket, ezek közel fele volt kifogásolható. A boltokban lévő, nem megfelelő játékok kivonásáról a kormányhivatalok intézkednek.

Szabálytalanul forgalmazott játékból jutott Jász-Nagykun-Szolnok megyébe is. A kormányhivatal fogyasztóvédelmi osztálya – a termékek származási adatainak hiányosságai miatt – játék vasalókészletet és játék szaxofont is visszahívott a boltokból. Súlyos kockázatot hordozó játékokat a kormányhivatal munkatársai nem találtak a polcokon.

Magyarország élen jár az uniós fogyasztóvédelemben, hazánk 2019-ben 171 magas kockázatú veszélyes termékről adott jelzést az EU nem élelmiszer jellegű veszélyes termékek rendszerébe, ezzel Németország után a második helyen végzett a magas kockázatú termékek kiszűrésében. A tavalyi magyar riasztások közül a legtöbb játékhoz kapcsolódott. A hazai fogyasztóvédelem idén is már több mint 110 bejelentést tett, jelentős részben ismét gyermekjátékok miatt.

AktuálisfogyasztóvédelemJász-Nagykun-Szolnok megyeJász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormánáyhivatal