2024.04.26, Péntek

Ezentúl a Hetényi kórház fogadja a térség belgyógyászati betegeit

szolnok.hu

2018.03.01. 13:00

Tizennégy település 35 ezer lakóját érint az a változás, amelyet a szerda délutáni városházi sajtótájékoztatón jelentettek be.

Hirdetés

A MÁV Kórház és Rendelőintézet Szolnok középtávú szakmai fejlesztési programjával összhangban kapacitás átcsoportosítást kezdeményezett. Mindez az jelenti, hogy belgyógyászati fekvőbeteg szakellátását területi ellátási kötelezettséggel átadta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház - Rendelőintézetnek, ugyanakkor a reumatológiai fekvőbeteg szakellátását a korábbi belgyógyászati kapacitásával megnövelte reumatológiai-immunológiai profillal. Ezáltal a két intézet közötti funkcionális integrációban a szakmai feladatmegosztás teljeskörűvé vált – közölte a két intézmény vezetője.

Ezzel az érintett települések fekvőbeteg belgyógyászati szakellátásában jelentős szakmai előrelépés történt, mivel a széles körű szakmai háttérrel rendelkező megyei kórház ügyeleti időben is teljeskörűen látja el a sürgősséggel érkező betegeket a nap 24 órájában – mondta dr. Lippai Norbert, a Hetényi kórház megbízott főigazgatója.

Dr. Rudner Ervin, a MÁV Kórház főigazgatója hangsúlyozta: a szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet mozgásszervi szakkórházi funkcióját tovább erősítette, az immunológiai járóbeteg szakellátás mellé megteremtette annak fekvőbeteg hátterét is az elmúlt években kialakított személyi és tárgyi feltételek biztosításával.

Kiváló szakmai színvonalú intézmények látják el a térség betegeit, a változást követően a minőség változatlan marad, azonban az ellátás teljesebbé válik – emelte ki a sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polgármester, ahol elhangzott az is: mindkét kórház megfelelő létszámmal dolgozik, ráadásul a jelentkező rezidensek száma is magas, így a közeljövőben nem fenyeget szakemberhiány.

A polgármester hozzátette, hogy a Szolnok Hazavár Program nyújtotta előnyökkel már több rezidens is élt, akik gyakorlati idejüket Szolnokon töltik, s tanulmányaik végeztével itt tervezik elindítani karrierjüket, illetve itt alapítanak majd családot.

AktuálisSzolnokHetényi Géza Kórház-Rendelőintézet