2024.04.20, Szombat

Sikeres évet zárt a Szolnoki Sportiskola

info.szolnok.hu

2016.12.14. 12:47

A sportiskolában kilenc szakosztályában összesen 850 fiatal sportol. Idén 22 sportoló került be saját sportága korosztályos válogatottjába, illetve 7 diákolimpiai elsőséggel, valamint 19 magyar bajnoki címmel gazdagodott a Sportiskola 2016-ben. A díjátadón 52 edző és 150 sportoló részesült elismerésben.

Hirdetés

Hagyomány a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola életében, hogy decemberben ünnepi rendezvényen díjazza azon legeredményesebb sportolóit, akik az év folyamán nemzetközi versenyeken értek el kimagasló eredményeket, országos bajnokságokon szereztek bajnoki címeket, ezzel méltó módon képviselve sportiskolájukat, városukat.

 

A legjobbakról ismét tabló készült, fölkerült a sportcsarnok falára, amit rövid kis ünnepségen lelepleztek le.

 

A városi sportcsarnokban Rózsa József ügyvezető igazgató köszöntötte a megjelenteket, köztük Szabó István alpolgármestert, Lehmann Lászlót, a Magyar Olimpiai Bizottság sportiskolai programvezetőjét, Fejér Andor alpolgármestert. Megjelentek szolnoki kötődésű olimpikonjaink is, a nyári olimpia hangulatát egy rövidfilmmel is megidézték a szervezők.

A több mint húszéves Szolnoki Sportcentrum sportolói két évtized alatt nagyszerű eredményeket értek el, és ez egyaránt köszönhető a kiváló szakembergárdának, a folyamatosan fejlődő infrastruktúrának, a városvezetés támogatásának és természetesen a fiatalok kitartásának, akaraterejének – mondta Rózsa József igazgató.

 

Szabó István alpolgármester beszédében kiemelte: az elért nagyszerű eredmények mutatják, hogy fiataljaink igyekeznek méltók lenni sikeres elődeikhez, ugyanaz a tűz, elszántság hajtja őket. Lehmann László kifejezte reményét, hogy a szolnoki fiatalokkal találkozik a jövő évi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.

A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola az egyik legfontosabb partnereinek, a helyi oktatási intézmények vezetőinek, képviselőinek is megköszönte az egész éves együttműködést, az utánpótlás-nevelés területén mutatott partnerségüket. Ezután egyenként szólították színpadra a sportolókat, akik az ünnepség végén a Zagyva cukrászda fenséges tortáinak is örülhettek.

AktuálisSzolnokSzolnoki Sportcentrum-Sportiskola