2024.04.20, Szombat

Új tornaterem épül Tiszabőn

kormany.hu

2017.01.24. 09:14

A magyar kormány arra törekszik, hogy a hátrányos településeken is megvalósuljanak különböző beruházások. A tiszabői fejlesztés nem csak XXI. századi színvonalú sportolási lehetőségnek biztosít helyszínt, hanem egyúttal közösségi teret is teremt az itt élő fiatalok számára.

Hirdetés

Tiszabő életében ez a sportcsarnok beruházás az elmúlt száz év legnagyobb fejlesztése - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen megépülő tornaterem alapkőletételén. A program teljes egészében központi költségvetési forrásból valósul meg.

 

A Tiszabői Általános Iskolával szemben található nagyméretű sporttelek 24×30 méteres tornateremmel lesz gazdagabb. 7,15 méteres belmagasságával az új tornacsarnok alkalmas lesz kosárlabda, röplabda, teremfoci mellett számos más sportág gyakorlására is.

A tornacsarnokhoz a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében földszintes kiszolgálórész is épül 2-2 különnemű tanulói öltözőblokkal, tanári és elsősegélyszobával, a tornaszereket tároló helyiséggel, valamint akadálymentes mosdóhelyiségekkel. A kivitelezés összköltsége közel 300 millió forint.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok megyesportcsarnoktornateremTiszabő