2023.12.05, Kedd

Népszerű volt a Mobidik

kormanyhivatal.hu

2017.03.28. 11:50

A 15 állomásos országjáró Mobidik – Mobil Digitális Iskola programmal ismerkedhettek egy héten keresztül Szolnokon a Kassai iskola diákjai, tanárai. Az esemény pénteki napjára ellátogatott Czunyiné Dr. Bertalan Judit digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos, Dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő, és Szabó István alpolgármester.

Hirdetés

 

Az eszközökkel történő ismerkedést követően felvillantották egy tanóra lényegi, izgalmas pillanatait, bemutatva, hogy mitől más a digitális oktatás. A Lego Robotika és a 3D nyomtatás a rendezvény egyik legizgalmasabb része volt a napnak a gyerekek számára.

2016. októberében elfogadásra került Magyarország Digitális Oktatási Stratégiája (MDOS). A stratégiában foglalt digitális fejlesztéseket megelőzően (illetve részben azokkal párhuzamosan) elindult a Digitális Mintaiskola projekt, amelynek keretében – az állami, civil és piaci szereplők összefogásával, 8-10 köznevelési intézmény bevonásával – történik a későbbi digitális fejlesztések technológiai, személyi és pedagógiai feltételeinek előzetes tervezése, kialakítása, finomhangolása és beválás-vizsgálata. A Digitális Mintaiskola projekt keretében indul útjára a Mobidik - Mobil Digitális Iskola program is.

 

A Mobidik program első szakasza egy 15 állomásos sorozat, aminek során az utazó iskola a 15 Pedagógiai Oktatási Központ egy-egy kiválasztott iskolájába jut el és ott egy hétig állomásozik. A Mobidik heti programja tematikus blokkokra oszlik. Minden délelőtt 5 tanórában egy-egy adott témában kerülnek az órák megtartásra (programozás, pénzügyi ismeretek, fenntarthatóság, klasszikus tanórák (biológia, történelem, matek), stb.), minden délután egy-egy szakkör lesz (LEGO robotika, programozás-kódolás, 3D nyomtatás, stb.).

AktuálisSzolnokMobil Digitális Iskola programLego RobotikaDigitális Mintaiskola