2024.04.16, Kedd

Egy egyetemi oktató fogta össze a két különböző zenei világot

Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Kar

2017.04.27. 11:41

A Pallasz Athéné Egyetem szolnoki gazdálkodási kar főiskolai docense, Dr. Szabó Attila aktív közreműködésével létrejött sikeres koncert után most aranylemez lett a Road együttes CD-je, amelyen a Légierő Zenekarával közös számok is hallhatók.  

Hirdetés

Közel három évvel ezelőtt egy közös produkcióban szerepelt együtt a Road együttes, valamint a Légierő Zenekar - Szolnok. A  2014. szeptemberi koncert hanganyagát mostantól már CD-n is élvezhetik a rajongók.

Dr. Szabó Attilának, a Pallasz Athéné Egyetem szolnoki gazdálkodási kar főiskolai docensének - mindkét csapat nagy kedvelőjének - fejében fogalmazódott meg az a szokatlan ötlet, hogy a két, látszólag teljesen idegen zenei világot egy előadásban szerepeltesse a KarpArt Fesztiválon. A kezdeményezésre - amit Lamos Imre dandártábornok, a bázis akkori parancsnoka is támogatott - mindkét zenekar nyitott volt. 

A fellépés előtt, a gyakorlások során az együttesek tagjai megismerték egymás zenei világát. Néhány próbát követően, a 30 fős zenekar fergeteges és felejthetetlen, telt házas koncertet adott a főiskolai kampuszon. 

A sok elismerő és pozitív visszajelzést követően valóra vált a Road együttes és dr. Szabó Attila elképzelése is, hiszen a rockbanda új albumára felkerült az emlékezetes koncert öt száma. A CD rövid idő alatt aranylemez lett. 

 

AktuálisSzolnokPallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási KarLégierő ZenekarRoad együttes