2024.04.25, Csütörtök
Tiszavárkonyi és jászberényi diákok képviselik a megyét
kormanyhivatal.hu

Tiszavárkonyi és jászberényi diákok képviselik a megyét

jasz.katasztrofavedelem.hu

2017.04.15. 06:00

Április 12-én ismét megtelt a Tiszaligeti Turisztikai és Szabadidő Központ, ahol tíz diákcsapat mérte össze katasztrófavédelmi ismereteit, elméleti és gyakorlati szinten.

Hirdetés

Ahogy a versenyre kilátogató kormánymegbízott, Dr. Kállai Mária megfogalmazta: évről évre nagyobb a lelkesedés a gyerekek körében, mint ahogy a tudás és az egyenruha is érték ezeknek a fiataloknak a szemében. A katasztrófavédelem és társszervei tíz állomásból álló versenypályát állítottak össze, ahol műszaki mentési, árvízvédelmi, tűzoltási, elsősegély-nyújtási ismeretek mellett tereptani információkról, uniós tudásukról, környezet és energiatudatosságukról is számot kellett adniuk. Mindemellett közlekedésbiztonsági feladványokkal is meg kellett küzdeniük, ahol nem adták könnyen a sikert, számos bonyolult kérdést kellett megválaszolniuk hozzá.

A sorrend végül így alakult: általános iskolák közül a tiszavárkonyi Endre Király Általános Iskola került a dobogó legfelső fokára, őket a Jászágói Általános Iskola követte, harmadik a Nagyiváni Általános Iskola lett.

Középiskolák közül a Liska József Középiskola csapata léphetett a dobogó legfelső fokára. Második a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája lett, harmadik helyen a Szolnoki Városi Kollégium végzett.


Különdíjat adott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzoltó Szövetség, a Megyei Kormányhivatal, az MRFK, a KÖTIVIZIG, a Szolnoki Polgármesteri Hivatal, az MH86 Szolnoki Helikopter Bázis, a Megyei Vöröskereszt, a Kormányhivatal népegészségügyi szakszolgálata, az EU Információs Pont, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Agrárkamara, a fogyasztóvédelem, valamint az RSOE.


Az ifjúsági versenyt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség támogatta, az ajándékcsomagokat a szövetség jóvoltából állíthatták össze. A Kormányhivatal pedig  mindegyik csapat számára kiosztott egy-egy tortát.

AktuálisKatasztrófavédelemJász-Nagykun-Szolnok megyeJászberényTiszavárkony