2024.03.29, Péntek

Diplomaátadó ünnepséget tartottak a PAE szolnoki karán

szolnok.hu

2017.07.07. 13:22

A most lezárult szemeszterben a bizottságok előtt 135 fő tett záróvizsgát.

Hirdetés

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is zászlóbehozatallal kezdődött a Szolnoki Főiskola ünnepi diplomaátadó szenátusi ülése pénteken délelőtt. A frissdiplomás hallgatókat várja a munka világa: fontos, hogy kitartsanak álmaik mellett, hogy megtalálják azt a hivatást, amelyet szívvel-lélekkel végeznek.

 

Új fejezet nyílik végzős hallgatóink életében – kezdte köszöntőjét Dr. Ailer Piroska rektor -, azonban ne felejtsenek el köszönetet mondani családjuknak, s mindazoknak, akik támogatták Önöket tanulmányaik során. A diploma megszerzésre régóta dédelgetett vágyaik megvalósítását teszi tehetővé, ugyanakkor felelősség is: nem mindegy, hogy céljaikat milyen eszközökkel és kiknek a segítségével érik el.

 

A város nevében Fejér Andor alpolgármester búcsúztatatta a fiatalokat. Beszédében kiemelte, hogy a Kecskeméti Főiskolával történő fúzió eredményeként létrejött Pallasz Athéné Egyetem hosszútávú stabilitást, új perspektívákat biztosít a szolnoki egyetemi karnak is, melyből leginkább a hallgatók profitálhatnak. Az alpolgármester szólt a város ösztöndíjprogramjairól, valamint beszélt arról, hogy az ipari parkba betelepült cégeknek köszönhetően egyre nagyobb a kereslet a jól képzett munkaerő iránt, mindez a bérek emelkedését is magával hozta. Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy a város számára kiemelten fontos terület az oktatás. Folyamatos az oktatási-nevelési intézmények felújítása, s ennek a törekvésnek az eredménye campus megépülése is, ahol az európai körülmények között tanulhatnak a diákok.

AktuálisSzolnoki FőiskoladiplomaátadóPallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Kar