2024.03.28, Csütörtök

Megújul a szolnoki Széchenyi gimi tornacsarnoka

SzolnokTV

2017.07.14. 09:41

A küzdőteret rugalmas parkettával vonják be, valamint beszerelnek két profi versenyekre alkalmas kosárlabdaállványt és egy eredményjelző készüléket is.

Hirdetés

40 millió forintból újul meg a Széchenyi István Gimnázium tornacsarnoka. A munkálatok június végén kezdődtek és a tervek szerint augusztus elejéig tartanak. Jelenleg az 1140 négyzetméternyi küzdőtéren dolgoznak a szakemberek, mely parketta borítást kap. 

A TAO program keretében ennek a csarnoknak a felújítására körülbelül 40 millió forint áll rendelkezésre. A TAO azt jelenti, hogy saját erőből és a társasági nyereségadóból kell ezt megvalósítani. - mondta Ábel István, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. igazgatóhelyettese. 

A parkettaborítás 30 millió forintba kerül, mintegy 76 ezer darab rugalmas, minőségi parkettát raknak le a küzdőtérre. A parketta alatt 3 rétegben mintegy 40 négyzetméter párnafát helyeztek el. Az új fafelületet 444 liter lakkal vonják be. Az eredményjelző készülék további négy millió forint, ahogyan a két profi versenyekre alkalmas kosárlabdaállvány beszerelése is. A projekt része még a konditerem felújítása, a falak festése, valamint a tűzcsapszekrények cseréje is. 

Szolnok városa több évvel előtte járt a mindennapos testnevelés bevezetésével és ezzel kapcsolatosan már a második tornaterem lesz felújítva, hiszen nemrégen a Szent-Györgyi Albert Iskola tornaterme lett felújítva több millió forint értékben. - mondta Rehó János, önkormányzati képviselő. 

A munkálatok június végén kezdődtek. Iskolakezdéskor a gyerekek már a megújult tornacsarnokot vehetik birtokba, a terem ugyanis augusztus elejére el is készül.

AktuálisSzolnokSzéchenyi István Gimnáziumtornacsarnok felújítás