2024.03.29, Péntek
Megújult a VÉSZ, a katasztrófavédelem ingyenes veszélyhelyzeti alkalmazása
katasztrofavedelem.hu

Megújult a VÉSZ, a katasztrófavédelem ingyenes veszélyhelyzeti alkalmazása

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.07.12. 12:24

Új külsővel és még több lehetőséggel áll a régi és az új felhasználók rendelkezésére.

Hirdetés

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság július 10-én elindította a Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatás (VÉSZ) minden részletében újragondolt, még színesebb változatát. Az infotechnológia fejlődését követő okosalkalmazással sajtótájékoztatón ismerkedhettek a média képviselői.

 
Az előző applikációhoz képest komoly újítás, hogy a híreket frissíteni lehet, így az elhúzódó eseményekről készített tudósítások sokkal áttekinthetőbbé, könnyebben nyomon követhetővé válnak. Lehetőség lesz az egyes híreket másokkal megosztani, így azok a családtagok, barátok és ismerősök is értesülhetnek a fontosabb eseményekről, akik nem felhasználói a VÉSZ alkalmazásnak. Várhatóan elsősorban az újságírók munkáját könnyíti majd meg, hogy a tűzoltói beavatkozást igénylő eseményeket az eddiginél többféle kategóriába lehet sorolni. Szintén újdonság, hogy külön aloldalon jelennek meg a meteorológiai riasztásokról szóló hírek, így a felhasználó az alkalmazás többi részétől függetlenül eldöntheti, kíván-e értesülni a veszélyes időjárási jelenségekről. A katasztrófavédelem és a Terrorelhárítási Központ együttműködése alapján az alkalmazás révén a lakosság azonnal értesülhet a TEK hasznos közlendőiről, biztonságot érintő információkról, esetleges veszélyhelyzetekről. Mindemellett új külsőt is kapott, a szó szoros értelmében színesebb lett az applikáció, ami a látvány mellett a könnyebb eligazodást is segíti.
 
A megújult alkalmazás Androidon a 4.0 operációs rendszertől, iOS operációs rendszerű  okostelefonokon  pedig 9.0-tól, valamint táblagépeken érhető el. 2017. július 10-től a korábbi verzióra már nem érkeznek új hírek. Azokon a készülékeken, amelyeken már fut a VÉSZ korábbi változata, frissítés szükséges. A megújult alkalmazás VÉSZ néven található meg a Google Play, illetve az Apple Store áruházban, és díjmentesen tölthető le azon készülékekre is, amelyekre ezidáig még nem telepítették az applikáció korábbi verzióját. Az alkalmazás az Android-os készülékeken már most elérhető, az iOS operációs rendszerű telefonokra a napokban lehet majd letölteni.

A megújult VÉSZ alkalmazás - videó 
 

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságveszélyhelyzeti alkalmazás