2024.04.16, Kedd
Volt dolguk a Szolnok megyei tűzoltóknak szilveszter éjjelén
A kép illusztráció - katasztrofavedelem.hu

Volt dolguk a Szolnok megyei tűzoltóknak szilveszter éjjelén

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.01.02. 16:00

Lakástűzhöz, balesethez és szén-monoxid mérgezés gyanúja miatt is riasztották a megyei tűzoltókat az elmúlt két napban.

Hirdetés

Szemét égett, kémény is izzott az év utolsó napján, ami nem múlt el események nélkül, tűzoltói beavatkozások tekintetében.

Lakóépület egyik szobájában keletkezett tűz Fegyverneken, a Deák Ferenc úton az év utolsó napján. A lángokat a törökszentmiklósi és a kunhegyesi önkormányzati tűzoltók fojtották el. Az épület átvizsgálása közben a rajok egy elhunyt embert találtak az ingatlanban.

Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt riasztották a helyi hivatásos tűzoltókat a Pacsirta utca egyik lakóépületéhez Tiszafüreden ugyancsak december 31-én. A tűzoltók műszere kis koncentrációban kimutatta a veszélyes gázt az ingatlan légterében. A mentők öt embert vittek kórházba megfigyelésre. A családnak elsőként egy szabadnapos tűzoltó, Hajnal Zoltán kollégánk segített, aki átszellőztette az épületet és a családról is gondoskodott.

Kizárta magát a lakásából egy család az év első napjának hajnalán Jászberényben, az Üstökös utcában. Miután a biztonsági ablaküveget térkővel sem tudták betörni, a tűzoltóktól kértek segítséget. A jászberényi hivatásos tűzoltók gyorsan és szakszerűen jártak el, befeszítették az ajtót, úgy, hogy az a továbbiakban még használható maradt, így a család végül otthonában köszönthette az új esztendőt.

Árokba csúszott és felborult egy személyautó hétfőn reggel Jászteleken. A kocsiban ketten ültek, mindketten el tudták hagyni a járművet. Az autót a jászberényi hivatásos tűzoltók áramtalanították majd a kerekeire fordították, elszállításáról a tulajdonos gondoskodott.

Árokba csapódott és teljesen összeroncsolódott egy autó Szolnok-Szandaszőlősön, a Kertész utcai kereszteződésnél hétfőn délután. A kocsiban egy ember utazott, őt a szolnoki hivatásos tűzoltók szabadították ki a roncsok közül, majd a mentők kórházba vitték. A jármű egy távközlési oszlopot is kidöntött.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság