2024.03.28, Csütörtök

Benépesült a felújított szolnoki Móra úti rendelő

szolnok.hu

2018.02.13. 15:00

A projekt keretében teljesen átalakult az épület: kicserélték a nyílászárókat, megtörtént az akadálymentesítés, a hőszigetelés, az elektromos és gépészeti rendszer újjáépítése, valamint személyi felvonó és napelem rendszer kiépítése, valamint kerékpártárolót és babakocsi tárolót alakítottak ki.

Hirdetés

Egy modern, megszépült épületbe költözhettek vissza az egészségügyi szolgáltatók a múlt héten, február 12-én, hétfőtől pedig már teljes kapacitással működik a Móra úti rendelő. Az ünnepélyes átadáson részt vett dr. Kállai Mária kormánymegbízott és dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő.

Dr. Bene Ildikó az ünnepélyes átadáson felidézte, hogy kétgyermekes édesanyaként gyakran megfordult a rendelőben, s az egészségügyben dolgozó szemével is fel tudta mérni annak előnyeit, hiányosságait. Mint mondta, a modernizálás eredményeként kialakított lift, kerékpártároló, illetve babakocsi-tároló hiánypótló volt, s hatalmas segítséget jelent majd a szülőknek, az orvosok, védőnők színvonalas, modern környezetben végezhetik majd munkájukat.

 

Látványos a tendencia: egymás után újulnak meg az országban az egészségügyi intézmények – kezdte köszöntőjét dr. Kállai Mária, aki szolnoki példákat is sorolt. Az elmúlt években felújították a Jubileum téri, a Zagyvaparti rendelőt, a Móra úti átadását pedig a Temető úti újjáépítése, illetve a Széchenyi körúti rendelő modernizálása követi. A Hetényi Géza kórház több mint 10 milliárd forintból valósult meg, s folyamatosan fejleszt a MÁV Kórház is – emelte ki a kormánymegbízott.

 

A Móra úti intézmény megújulásra 210 millió forintos 100 százalékos támogatási intenzitású pályázati, illetve 1,2 millió forintos önkormányzati forrás állt rendelkezésre – idézte fel Szabó István alpolgármester. A munkálatok idejére a rendelő épületében működő 6 házi gyermekorvosi szolgálat és 7 védőnői szolgálat átmenetileg a város különböző pontjain lévő rendelőkbe költözött.

Szárnyakat kaptunk, amikor megtudtuk, hogy megújul az intézmény, öröm volt végig kísérni a kivitelezés folyamatát, ahogy egyre szépült az épület - fogalmazta meg érzéseit a beruházáshoz kapcsolódóan dr. Orosz Ágnes, aki a Móra rendelőben fogadja kis betegeit.

Az intézmény új várótermi bútorokat, pólyázókat kapott, ehhez Szolnok önkormányzata 1,2 millió Ft támogatást biztosított.

AktuálisSzolnokorvosi rendelőMóra úti rendelő