2024.03.28, Csütörtök

Három szolnoki fiatal kapott Ifjúsági Díjat

szolnok.hu

2018.03.22. 09:48

A március 15-i rendezvénysorozat évek óta állandó eleme az Ifjúsági Díj átadása, melyre ezúttal is a Kossuth téren felállított színpadon került sor. A díjat azok a fiatalok kapják, akik a város ifjúsága körében kiemelkedő közösségépítő tevékenységet folytatnak.

Hirdetés

Ebben az esztendőben hárman részesültek az elismerésben, a díjat Szalay Ferenc polgármester adta át egy csokor virág kíséretében.

Kamuti Harmat, a Szolnok Városi Kollégium és a Varga Katalin Gimnázium Arany János Tehetséggondozó Programjának az idén már érettségire készülő diákja. Közösségformáló és - építő képessége már az első évben megmutatkozott. Diáktársait azóta is aktívan képviseli már országos szinten is. 2016 őszén a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákparlament ülésén elnyerte diáktársai bizalmát és több jelölt közül Székesfehérváron az Országos Diák Tanács tagjává választották a megye képviselőjeként. Segítőkészségét évek óta a kollégium szociális diákbizottságában is kamatoztatja.

Törekvéseiben, a középiskolai évek alatti fejlődésében és kitűzött céljaiban megtestesül minden olyan elem, amely az Arany János Tehetséggondozó Program nevelési-, oktatási alapját képezi.

 

Kosztyu András évek óta aktív szereplője városunk ifjúsági életének. Szolnok város Gyermektanácsának elnökeként már 2014-ben is aktívan részt vett a város ifjúsági életében. 2015-ben diákpolgármesterré választották a fiatalok. Ebben a tisztségében a Városi Diáktanáccsal együtt egyebek mellett több alkalommal megszervezte a Bajnokok Ligája döntőjének vetítését. Minden évben aktívan részt vett a szolnoki 24 órás vetélkedő lebonyolításában, valamint 2017-ben a gyöngyösi vetélkedőn zsűritagként is kipróbálhatta magát.

Több alkalommal részt vett a Te szedd! önkéntes akcióban, illetve tagja az Új Nemzedék Szolnoki Közösségi Térben működő önkéntes kerekasztalnak is.Számos városi programhoz is csatlakoztak kezdeményezésére a fiatalok, például 2016 óta a Gulyásfesztiválon az ifjúsági főzőcsapatok között szerepel a Szolnok Városi Diáktanács is. A Dokk terasz megalkotásánál is kiemelkedő szerepet töltött be.

Ízig-vérig közösségi ember, aki minden szituációban megtalálja a közös hangot fiatallal és időssel egyaránt. Folyamatos lelkiismeretes munkája, közösségépítő és közösséget összetartó tevékenysége a város fiataljai számára példaértékű lehet.

 

Papp Dániel a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája diákja. Évek óta aktív tagja a Szolnok Városi Diáktanácsnak, képviselve ezáltal is intézményét. Több alkalommal részt vett a 24 órás vetélkedőn, 2016-ban csapatkapitányként vezette iskolája csapatát, és a vetélkedő végén a fair play díjat is nekik ítélték.

Dani az Új Nemzedék Szolnoki Közösségi Tér számos rendezvényén is részt vett, mint önkéntes. A „Keresd és szeresd a teret!” akció alkalmával az ő alkotását festették fel az önkéntesek a közösségi térrel szemben lévő üres falrészre. Az Önkéntesség Világnapján hátrányos helyzetű fiataloknak tartottak az önkéntesek kézműves foglalkozást, valamint részt vett a „Te szedd!” országos szemétszedési akcióban is. Kiemelkedő művészi vénáját több alkalommal is megmutatta az Alkoss szabadon! című kiállításon, melyet a Városi Diáktanács hívott életre.

AktuálisSzolnokSzolnok Ifjúsági Díj