2024.03.29, Péntek

Jelentősen nem változott Szolnok megyében az influenza-helyzet

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2018.03.14. 14:14

Jász-Nagykun-Szolnok megyében az előző héthez képest nem változott az influenzaszerű tünetekkel háziorvoshoz forduló betegek száma, de a megbetegedések aránya továbbra is meghaladja a járványküszöböt.

Hirdetés

A legérintettebb a 15-34 évesek korcsoportja volt (41%), őket követte a 35-59 évesek (28%), majd a 15 éven aluliak (22%) korcsoportja, az orvoshoz fordulók 9%-a 60 éven felüli volt.
 

A megyében a 10. héten levett mintákban az Országos Közegészségügyi Intézet laboratóriuma Influenza vírus jelenlétét nem igazolta.

Már csak a megye két fekvőbeteg-ellátó intézményében van látogatási tilalom:

a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetbena Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon, a Csecsemő- és Gyermekosztályon, valamint az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon és a Kátai Gábor Kórházban a Szülészet-nőgyógyászati osztályon, Csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályon, Aneszteziológiai és Intenzív Osztályon, Ápolási osztályon, Krónikus belgyógyászati osztályon.

 

A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház főigazgatója a korábban valamennyi osztályra kiterjedően elrendelt látogatási tilalmat 2018. március 13-tól feloldotta.

 

(JNSZMKH Népegészségügyi Főosztály, dr. Beke Gabriella megyei tiszti főorvos)

AktuálisinfluenzaJász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal