2024.04.24, Szerda

Új gyógyszertár nyílt Karcagon

kormany.hu

2018.03.23. 11:48

A mintegy 18 millió forintból kialakított Kátai Gábor Gyógyszertár megkönnyíti a kórházban ápolt betegek vásárlását, de a környékbeliek és a látogatók ellátását is könnyebbé teszi.

Hirdetés

 

Ünnepélyes keretek között új gyógyszertárat nyitottak Karcagon a Kátai Gábor Kórház területén. A megnyitón részt vett és köszöntőt mondott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke.

Köszöntőjében példaértékűnek nevezte az 50 éves Kátai Gábor Kórház területén megvalósult újabb fejlesztést Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a térség országgyűlési képviselője.

 

2010 óta mintegy 3,5 milliárd forint értékű fejlesztések valósultak meg a kórházban, amely a gyógyító tevékenység, az infrastruktúra és a műszerezettség tekintetében is magas színvonalú egészségügyi intézménnyé vált. A Nagykunság és a térség mintegy 100 ezres igényjogosult lakosságát ellátó intézmény példaértékű összefogás jegyében fejlődik, a mostani gyógyszertári fejlesztés a pályázat megjelenését követően alig 3 hónappal megvalósult.

 

A 15 millió forintos állami támogatást mintegy 3 millió forint alapítványi hozzájárulással egészítették ki, amelynek eredményeként a patika a tegnapi naptól mintegy 900 fajta gyógyszerrel és készítménnyel várja a vásárlókat.

A földművelésügyi miniszter megköszönve az intézmény dolgozóinak áldozatos munkáját, hangsúlyozta: a kórház évről évre, lépésről lépésre fejlődik, a közeljövőben pedig újabb 500 millió forint értékű projektek megvalósításai kezdődhetnek meg.

 

 

AktuálisKarcagKátai Gábor Gyógyszertár