2018.06.25, Hétfő

Hirdetés

Új tantermekkel bővül a Varga Katalin Gimnázium

Új tantermekkel bővül a Varga Katalin Gimnázium

szolnok.hu

2018.03.14. 11:46

Soron kívüli ülést tartott szerdán délelőtt a város közgyűlése. A 15 napirendi pont között szerepelt a gazdasági társaságok 2018. évi támogatási szerződéseinek jóváhagyása és a Szigligeti Színház felújításával kapcsolatos előterjesztés is.

Hirdetés

Tizenhárom igen szavazattal egyhangúan elfogadták a képviselők az M4 jelű gyorsforgalmi út megvalósításához szükséges intézkedések megtételéről szóló előterjesztést, majd döntöttek egy fontos, a Varga Katalin Gimnáziumot is érintő témában. Eszerint az intézmény megkapja a járási hivatal foglalkoztatási osztályának korábban helyet adó mintegy 700 nm2-es épületet, ahol újabb tantermeket alakítanak ki. Így az iskola méretének, udvarának növelésével megnyílhat az út egy tornaterem építése előtt, a finanszírozás módozatait keresi a város vezetése.

 

Öt alapítvány, köztük az Esély a Díjhátralékosoknak Közalapítvány kap a várostól támogatást, és jóváhagyta a testület a gazdasági társaságok – Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a RepTár, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a Szolnok Televízió, és a Szigligeti Színház - 2018. évi támogatási szerződéseit is.

 

Elfogadták a képviselők a Modern Városok Program keretében a "Szolnoki Művésztelep fejlesztése" című projekttel, valamint a Szolnoki Szigligeti Színház felújításával kapcsolatos döntésekről szóló előterjesztést.

 

Ferenczné Teleky Évának, a Szolnok Városi Óvodák igazgatójának vezetői megbízása 2018. július 31-én lejár, ezért kiírják az SZVÓ magasabb vezetői megbízására vonatkozó pályázatot.

SzolnokSzolnok Közgyűlés