2024.05.08, Szerda

Több mint száz új munkahely létesül a Julius-K9 tiszafüredi üzemében

mti

2018.04.01. 12:30

A beruházás célja, hogy a vállalat a térségben gyártói és egyben logisztikai központot hozzon létre, ahová Tiszaderzsről, Tiszaszőlősről, Tiszaörsről, Tiszaszentimréről, Abádszalókról és Tiszafüredről is járnak dolgozók.

Csaknem  háromezer négyzetméteren először hetven, majd további ötven új munkavállaló kezdi meg a Julius-K9 kutyafelszerelések gyártását Tiszafüreden, a szigetszentmiklósi székhelyű, magyar tulajdonú K9-Sport Kft. ezzel több mint ötszázra növeli munkatársainak létszámát - közölte a cég közleményben az MTI-vel. 

A komplexumban a gyártáson túl minőségellenőrzés és csomagolás is zajlik majd, így közvetlenül innen indulhatnak a termékek német, kínai és amerikai piacokra.     A tiszafüredi önkormányzattal és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjával együttműködve a vállalat több mint 60 millió forintos bértámogatásra tett szert. Ennek köszönhetően a megyében a K9-Sport Kft., mint a Julius-K9 márkatermékek gyártója több mint 200 embernek biztosít majd közvetlenül biztos megélhetést- szerepel a közleményben.     

Az intenzív munkaerő-toborzás jelenleg is négy megyében zajlik. A cégnek számtalan tartós munkanélkülit sikerült betanítás után alkalmaznia, így a térség munkanélküliségi rátájának csökkentéséhez is jelentősen hozzájárult - írták. 

A  K9-Sport Kft. az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a cég nettó árbevétele 2017-ben több mint 4,5 milliárd forint volt, üzemi eredmény pontos összege egyelőre még nem áll rendelkezésre.     

A vállalat új varróüzemének ünnepélyes megnyitóját április 3-án tartják.

AktuálisTiszafüredJulius-K9varróüzem