2024.04.20, Szombat

Jubileumi konferenciát tartott a Szolnok Városi Óvodák

szolnok.hu

2018.05.30. 15:11

Százhúsz évvel ezelőtt alapították az első kisdedóvót Szolnokon, a mai Kolozsvári úti óvoda helyén. Azóta folyamatos az óvodai nevelés a megyeszékhelyen, jelenleg működő összevont formája azonban csupán tíz éve alakult ki, akkor jött létre a Szolnok Városi Óvodák. Az SZVÓ kétnapos jubileumi szakmai konferenciájának második napján Szalay Ferenc polgármester is köszöntötte a résztvevőket.

Hirdetés

Igen magas szintű tevékenység folyik a város óvodáiban – mondta a város első embere -, ez azért is kiemelendő, mert a kisgyermekkor az ember életének egyik legfogékonyabb, legérzékenyebb időszaka. Óvodásaink felkészülve érkeznek az iskolába, majd onnan a középiskolákba. Emögött az óvodapedagógusok, pedagógusok évtizedek során felhalmozott tudása áll.

Az Egyén a közösségben – helyzetek, szerepek, lehetőségek mottójú rendezvény első napjának fókuszában az ember, a munkavállaló állt, míg szerdán, a második napon az óvodapedagógia került középpontba. Olyan neves előadókat hallhattak a résztvevők, mint Dr. Gyarmathy Éva klinikai és neveléslélektani szakpszichológus, vagy Batiz András tréner.

A konferencián a szolnoki intézmény mintegy 200 pedagógusa vett részt, azonban érkeztek résztvevők Szabadkáról, Jászberényből, Kecskemétről, Mezőtúrról és Budapestről is.

AktuálisSzolnokSzolnok Városi Óvodák