2024.04.25, Csütörtök

Szolnok Hazavár program - egyenesben a gyakornoki program

szolnok.hu

2018.05.26. 09:24

Sikeres a Szolnok Hazavár program – mondta Szalay Ferenc polgármester azon a találkozón, melyen a kezdeményezés gyakornoki programjának első két kísérleti évét értékelték, s ahol a programban résztvevő fiatalok is elmondták tapasztalataikat.

Hirdetés

Kilenc fiatal volt jelen beszélgetésen, akik a középiskola megszerzését követően szolnoki cégeknél – Béres Gyórgyszergyár Zrt., Máv Járműjavító, Hetényi Géza kórház, F. Segura -  helyezkedtek el az önkormányzat Szolnok Hazavár programja keretében. Mindannyian elmondták, hogy kifejezett céljuk volt szülővárosukban maradni, s az elmúlt időszak bizonyítta, megtalálták számításukat. Munkáltatóik pozitívan viszonyulnak hozzájuk, kollégáik igyekeznek átadni tudásukat és segíteni őket. Elmondták, hogy a bérezéssel is elégedettek, ugyanakkor felmerült, hogy a lakhatásban még jól jönne számukra valamilyen formájú támogatás. Szalay Ferenc polgármester a felvetésre jelezte, hogy elkezdődik a lehetőségek keresése, hogyan lehetne bővíteni a programot.

A 2008-ban életre hívott Szolnok Hazavár Program célja, hogy segítse a szolnoki, illetve szolnoki kötődésű fiatalok tanulmányait, végzettségük megszerzése után a munkaerőpiacon való elhelyezkedésüket, továbbá a fiatalok lakhatását is támogassa.

 

AktuálisSzolnokSzolnok Hazavár program