2019.02.20, Szerda

Hirdetés

Szolnok legkiválóbb diákjait és tanáraikat ismerték el

Szolnok legkiválóbb diákjait és tanáraikat ismerték el

szolnok.hu

2018.06.12. 10:12

A szolnoki diákok ebben az évben is szépen szerepeltek az országos versenyeken, teljesítményük egyszerre dicsőség felkészítő tanáruk, iskolájuk és Szolnok számára is.

Hirdetés

Lezárultak az országos középiskolai tanulmányi versenyek, kiderült, ki milyen helyezést ért el a megmérettetéseken. A város nevében hétfőn délután Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a legeredményesebb tanulókat és felkészítő tanáraikat idén rendhagyó módon új helyszínen, a Neumann János Egyetem Gazdálkodási Karának campusán.

Egyre jellemzőbb, hogy néhány tanuló több országos versenyen szerepel kiválóan. A felkészítő tanárok között is többen vannak, akik több diákot is segítettek a szép eredmények elérésében. A kitartás az, ami megkülönbözteti a tanulókat egymástól. Van, aki feladja, van, aki időt, fáradtságot nem kímélve eléri a maga elé kitűzött célokat. Ennek eredménye az országos megmérettetés, a sikeres szereplés.

Rengeteg erőfeszítés, kitartó munka, alázat áll nagyszerű eredményeitek mögött, s ezzel városunk nevét is öregbítitek, köszönjük nektek! – mondta Szalay Ferenc polgármester a campuson tartott ünnepségen, ahol az országos középiskolai tanulmányi versenyen kimagasló eredményt elért tanulókat és felkészítő tanáraikat köszöntötték. A polgármester szólt arról is, hogy az ilyen és ehhez hasonló teljesítmények viszik előrébb a világot, az a törekvés, hogy mindig többre, jobbra vágyik az ember, és ezért kész tenni is. Szolnok büszke a diákjaira, büszke pedagógusaira és színvonalas iskoláira és köszönetét fejezi ki a támogató szülői háttérért!

A fenntartóváltozások ellenére, a korábban kialakult jó gyakorlat alapján önkormányzat együttműködik a szolnoki intézményekkel, rendszeresen anyagi támogatást nyújtanak a tehetséggondozás megvalósításához, a versenyeken való sikeres szerepléshez. Kiváló az együttműködés a Szolnoki Tankerületi Központtal, a szakképzési centrumokkal és a nem állami fenntartású intézményekkel is.

Az ünnepségen 104 diák, két középiskolai kórus és 102 pedagógus kapott elismerést az országos versenyeken elért teljesítményéért.

Szolnok