2024.04.25, Csütörtök

Minősítő gyakorlatot tartottak a zagyvarékasi önkéntesek

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.08.23. 15:42

Immár egy éve önállóan is beavatkozhat káreseményeknél a zagyvarékasi Életjel Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Ahhoz, hogy ez a státusz megmaradjon, az önkénteseknek évente minősítő gyakorlaton kell részt venniük.

Hirdetés

Az egyesület tagjainak egy komplex feladatsor keretében kellett megmutatniuk, hogy tudásuk mit sem kopott az eltelt egy esztendőben. A feltételezett szituáció szerint egy melléképületben keletkezett tűz, de az önkénteseknek nem csak a lángokkal kellett megbirkózniuk: mint kiderült, vonulás közben egy úttestre dőlt fa keresztezte az útjukat, így motoros fűrésszel először azt kellett eltávolítaniuk. A beavatkozókra azonban a helyszínen vártak igazi kihívások: kiderült, hogy a lángoló melléképületben egy eszméletlen ember, valamint egy veszélyes anyagot tartalmazó hordó is található, így mindkettőt biztonságba kellett helyezniük.

A gyakorlat végeztével Sziráki Tamás tű. alezredes, a szolnoki katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltósági felügyelője, Nagy Róbert tű. alezredes, a szolnoki katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője és Kovács Krisztián tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő értékelte a látottakat, és kívánt sok sikert a tagoknak további tevékenységükhöz.

Az Életjel Önkéntes Tűzoltó Egyesület augusztus 23-tól újabb egy évig önállóan avatkozhat be, ezzel növelve Zagyvarékas, Újszász és Szászberek biztonságát. A tagok ennek érdekében évi háromezer órányi készenlétet vállalnak.

AktuálisZagyvarékasÉletjel Önkéntes Tűzoltó Egyesület