2024.04.19, Péntek

Szolnok Menüje is szerepel a város új gasztrokiadványában

szolnok.hu

2018.08.03. 11:30

A közel kétszáz javaslat alapján az alábbi menüsort ajánlják a Szolnokra érkező vendégeknek: Előétel: haltepertő, Főétel: szolnoki gulyás, Desszert: szolnoki habos isler.

Hirdetés

A város gasztronómiáját ismertető, a vendéglátóhelyeket felsoroló kiadványt és a Szolnok Menüt bemutató sajtótájékoztatót tartott csütörtökön Szalay Ferenc polgármester, aki a városháza marketing osztályának vezetőjével, Öhlbaum Emesével szólt a részletekről a Centrum Étteremben.

Szolnok város önkormányzata komoly energiákat fordít a turizmus fejlesztésére, a város értékeinek megismertetésére a megyeszékhely határain túl is. Ennek jegyében készült már el többek között a „pont” nevet viselő kiadványsorozat is. A pont szolnok kiadvány elkészítését követően szükségszerűvé váltak olyan kiadványok megjelenései is, melyek a szolnoki turizmus élénkítését segítik elő – mondta Szalay Ferenc polgármester.

pont fesztivál kiadványban Szolnok turisztikai szempontból vonzó, kiemelt fesztivál-, illetve nagyrendezvény kínálatát gyűjtötték egy csokorba, figyelembe véve a Szolnokra látogató vendégek különböző érdeklődési körét. A pont szállás kiadvánnyal pedig segítséget kapnak a Szolnokra érkezők a szálláshely választásban, hiszen mindenki megtalálhatja benne a városban található, számára legmegfelelőbb szállodát, panziót, vagy akár vendégházat is.

A kiadványsorozat nem volt teljes, hiszen számos olyan szelete, kincse van még a Tisza Fővárosának, melyeket vétek lenne kihagyni – hangsúlyozta a polgármester, hozzátéve: Szerettünk volna túllépni a megszokott reklámanyagokon, s egy olyan gasztronómiai kínálatot bemutatni, mely kellően közönségcsalogató lehet, hiszen a gasztronómia ugyanúgy része egy közösség múltjának, mint bármely más kulturális, illetve építészeti emlék. Az ízek, az étkezési szokások talán mindennél többet árulnak el az adott városban élőkről, tudniillik a zamatok, a tálalás, az ételek változatossága és egyedisége mind-mind lélekből fakad.

Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy sorra vesszük a város gasztronómiai kínálatát, s egyben próbáljuk megmutatni: milyen nagyszerű is az itteni éttermek konyhaművészete – ismertette az előzményeket Öhlbaum Emese. Mint mondta, aki remek halételekre vágyik, netán szereti az olaszos ízeket, a jó húsos magyar konyhát, az igazán ízletes gulyást vagy egy felejthetetlen tepsis csülökre vágyna, az biztosan megtalálja a neki tetsző éttermet. Bővült tehát a kiadványok sorát, s megszületett a sorozat negyedik „testvére”, mely a pont gasztro nevet kapta.

A „pont” kiadványsorozat tagjai nemcsak elnevezésükben hordozzák az egységes hatást, de azonos formátumot, designt, papírminőséget, stílusjegyeket, formai elemeket, betűtípust is követnek. Elérhetőek a Tourinform Szolnok Irodában, a szolnoki szálláshelyeken, valamint a kiadványok online is rendelkezésre állnak a város honlapján.

De mit is érne egy gasztronómiai kiadvány a gasztro szakma szakértőinek - legyen szó egy profi séfről vagy csupán az otthonában a családjának főző háziasszonyról – segítsége, hozzáértése nélkül?

A Tisza fővárosa lakosságát és éttermeink tulajdonosait, vezető séfjeit, szakácsait kértük meg, segítsenek összeállítani Szolnok kedvenc menüjét, azzal a nem titkolt szándékkal, miszerint hamarosan a kezdeményezéshez csatlakozó éttermekben a hozzájuk betérő vendégeknek lehetősége nyíljon a szolnokiak kedvenc ételeit megkóstolni – mondta Öhlbaum Emese.

A „pont” kiadványsorozat utolsó része is hamarosan megérkezik, melyben Szolnok egy újabb fontos oldalát mutatják meg.

AktuálisSzolnokhabos islerpont Szolnok