2020.05.26, Kedd

Hirdetés

Autómentes nap Martfűn

martfu.hu

2018.09.25. 15:16

A martfűiek közül sokan fogadták meg a szeptember 21-ei autómentes nap kampányának hívó szavát, és ezen a napon, pénteken nem autóba, hanem kerékpárra ültek vagy gyalogosan közlekedtek.

Hirdetés

A délutáni közös bringázás is sokakat mozdított meg, s bár ezúttal a kampány üzenetéért tekertek együtt, arra azért büszkék lehetnek, hogy az itt élők mindig szívesen csatlakoznak a hasonló közös sportprogramokhoz.

A tizenhetedik alkalommal megrendezett Európai Mobilitási Hét környezetbarát és fenntartható városi közlekedést népszerűsítő programjához, Szekeres Mónika Gizella önkormányzat képviselő szervezésében, Martfű már negyedik alkalommal csatlakozott.

A hibrid autó, tűzoltó autó, mentőautó és egyéb érdekes látnivalók mellett, a biztonságos közlekedés jegyében, a korosztályokhoz mérten előadások, ügyességi feladatok, közlekedési totó és színezők is várták az oktatási intézmények tanulóit, az ovisokat és még a bölcsis gyerekeket is. A program résztvevői apró ajándékokat is kaptak. 

„Azért tartom fontosnak az oktatási intézményekben, a gyerekeknél népszerűsíteni ezt a napot, hogy legyünk bátrak és ne mindig autóba üljünk, ha utaznunk kell. Gondoljunk a környezetünkre, az egészségünkre, és minél többet kerékpározzunk, ha lehetőségünk van rá” – hangsúlyozta Szekeres Mónika Gizella.

A kampány évről évre arra hívja fel a figyelmet, hogy keressünk fenntarthatóbb közlekedési módokat, például kerékpározzunk, gyalogoljunk és használjuk tömegközlekedést, esetleg kombináljuk a különböző utazási módokat. Ezzel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a városaink tisztábbak, biztonságosabbak és élhetőbbek legyenek. 

„Városunkban az elmúlt években több olyan pályázat valósult meg, amely a biztonságosabb kerékpáros és gyalogos közlekedés elősegítését jelenti a városlakók számára. Nagyon sokan közlekednek kerékpárral a városon belül és kívül is, azonban van még hová fejlődni ebben a tekintetben is” – emelte ki az önkormányzati képviselő, aki összesen közel húsz segítő, támogató cégnek, intézménynek, vállalkozásnak fejezi ki köszönetét a martfűi rendezvénysorozat sikeréért.

Az aktív életre ösztönző kezdeményezéshez hazánkban az idén 260 magyar település csatlakozott, köztük Martfűvel.

forrás: Magyar Mária / martfu.hu

AktuálisEurópai Mobilitási HétAutómentes NapMartfű