2024.04.20, Szombat

Közfoglalkoztatási kiállítás nyílik Szolnokon

szolnok.hu

2018.09.04. 11:55

Szeptember 6-án 10 és 17 óra között negyedik alkalommal rendezik meg a Hild téren.

Hirdetés

A rendezvény célja, hogy bemutassa a közfoglalkoztatásban érintett önkormányzatok által előállított termékeket, hogy erősítsék azt a tényt, hogy a közfoglalkoztatottak valóban értékeket és a közösség számára hasznos termékeket állítanak elő, valamint a települések ötletekkel gyarapodjanak új, máshol már kipróbált és eredményesen működő programok indításához.

 

A közfoglalkoztatás alatt rendkívül sokféle tevékenység valósul meg Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A közfoglalkoztatási kiállításon összesen 30 közfoglalkoztató vesz részt.

 

Az érdeklődők megismerhetik a programok keretében végzett tevékenységeket, az elért eredményeket. Ilyenek a helyi sajátosságokra épülő mezőgazdasági termékek, a belterületi úthálózat javítása, a bio- és megújuló energiafelhasználás, valamint az illegális hulladéklerakók felszámolása.

 

A kiállításon megtekinthetők egyebek mellett zöldségfélék, sütőüzemben készített sütemények, a közfoglalkoztatottak által készített térkövek, rongyszőnyegek, faipari termékek, sajtok, kerámiák.

 

A közfoglalkoztatásról:

A Kormány ideiglenes foglalkoztatási formának tekinti a közfoglalkoztatást, amelynek célja a közfoglalkoztatottak munkaerőpiacon történő elhelyezkedésének elősegítése, illetve az arra történő felkészítése.

A közfoglalkoztatás elsősorban azokat juttatja munkajövedelemhez, akik szociális ellátásban, azon belül foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülnek, hosszabb ideje nem kapnak munkát alacsony iskolai végzettségük, esetleg munkalehetőség hiánya miatt, vagy azért, mert már kiestek a munkagyakorlatból.

 

Jász-Nagykun-Szolnok megyében már 57 település részvételével valósulnak meg járási startmunka programok. Az önkormányzatok vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, amit felhasználhatnak bérköltségre, beruházásra és dologi kiadásokra is.

 

AktuálisSzolnokközfoglalkoztatási kiállítás