2024.04.26, Péntek
Több száz ajánlat és résztvevő a képzési és állásbörzén
Dr. Kállai Mária facebook

Több száz ajánlat és résztvevő a képzési és állásbörzén

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2018.10.14. 13:34

A rendezvény célja, hogy a munkaerőpiac szereplőinek fórumot biztosítson, lehetőséget adjon a munkát keresőknek és a munkát kínálóknak, hogy közvetlenül, személyesen is találkozhassanak.

Hirdetés

 

A rendezvényt a GINOP 5.1.1-15-2015-00001 Út a munkaerőpiacra kiemelt projekt keretében szervezte meg a Szolnok Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Foglalkoztatási Osztálya. A fórumot dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott nyitotta meg. Az eseményen megjelent Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Szabó István Szolnok alpolgármestere, Kovács József a Magyar Államkincstár megyei igazgatója és dr. Sziráki András a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke is.

 

A program felgyorsítja az álláskeresést, hiszen itt az álláskeresők jobban megismerhetik a lehetséges munkahelyeket. Közvetlenül is tapasztalatokat szerezhetnek a felkínált munkákról, a körülményekről, az elvárásokról, amelyek a döntéshez jobban hozzájárulhatnak- mondta dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott. Évről évre csökken az állást keresők száma, a megyében egy év alatt 7,1%-al csökkent a mutató. A foglalkoztatás minőségi fejlesztésének egyik fontos területe a képzések biztosítása a munkavállalók számára. A fórumon több mint 80 képzési ajánlattal várták az érdeklődőket ahhoz igazodóan, hogy a képzés iránt érdeklődőnek milyen az iskolai végzettsége-tette hozzá a kormánymegbízott.

 

Az előző alkalmak már bizonyították a rendezvény sikerét, hiszen az előző években is sok álláskereső és a munkát kínáló cég, vállalkozás találta meg egymást- mondta dr. Bozó Andrea járási hivatalvezető. Fontos, hogy a munkaerőpiac szereplői tisztában legyenek a lehetőségeikkel. A munkaadóknak a piaci versenyhelyzetük javítása miatt érdemes tájékozódniuk az állami foglalkoztatási szerveken keresztül igénybe vehető támogatási formákról, igénylésük menetéről. Az álláskeresőknek is fontos megismerniük a különböző szolgáltatási formákat, hiszen ezek segítségével egy-egy állásinterjún előnyösebb helyzetbe hozhatják magukat.

 

Magyarországon a munkaerőpiacon a szakképzettséget igénylő területeken munkaerőhiányról beszélhetünk, versenyezni kell a színvonalas szakmunkáért. Ennek kapcsán lehetőségük van a munkáltatóknak arra is, hogy benyújtsák képzési igényeiket a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályához abban az esetben, ha olyan képzettséget igénylő munkaerőre van szükségük, amely az induló tanfolyamok jegyzékben nem szerepel.

Galéria

AktuálisállásbörzeJász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal