2024.04.26, Péntek
Az első három helyen nincs változás - megjelent a szolnok megyei TOP 50 kiadvány
Piroska Miklós facebook

Az első három helyen nincs változás - megjelent a szolnok megyei TOP 50 kiadvány

kormanyhivatal.hu

2018.11.23. 15:49

Az idén 23. alkalommal jelent meg a megye gazdaságát bemutató kiadvány, a TOP 50. A megyei kereskedelmi és iparkamara a NAV Észak-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságával közösen elkészített összeállításának első három helyén továbbra is a jászsági cégek találhatók.

Hirdetés

 

A megyei vállalkozások elért eredményei alapján összeállított rangsor első három helyén nem történt változás, továbbra is első a Samsung Electronics, a második az Electrolux Lehel Hűtőgépgyár Kft, míg a dobogó harmadik fokát a Jász-Plasztik Kft. foglalja el.  A megye gazdasági arculata sem változott, a TOP 50 cégei közül 21-21 képviseli a Jászságot és Szolnok térségét, a karcagi járásból 4, a Tiszazugból 2, míg a törökszentmiklósi és a kunhegyesi járásból 1-1 cég fért be az 50-es listára.

Az Év Vállalkozója díjat négy cég képviselője vehette át.

 

Az elmúlt tíz év legsikeresebb évét zárták tavaly a megyei vállalkozások- mondta dr. Sziráki András a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke. 2016-ban 2202 milliárd forint volt a megye árbevétele, ehhez képest a múlt esztendőben 2387 milliárdot ért el a megye, amely 8,4 %-kal több mint az előző évben. Ez megbecsülendő, amely mögött rendkívül nagy munka van - tette hozzá az elnök.

 

Marczinkó Zoltán a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára: a megye gazdaságának eredményei is mutatják, hogy az ország növekedési pályán van már 2010 óta. Az idei év harmadik negyedévében a gazdasági növekedés meghaladta az 5%-ot, amely a kormány adócsökkentésre és béremelésre épülő gazdaságpolitikájának az eredménye. Ez az adat az európai unióban holtversenyben az első helyet hozta hazánknak. A kilátások jók, ez a növekedési pálya továbbra is tartható. 4 millió 487-en dolgoznak, amelyre 27 éve nem volt példa  és ez azt is jelenti, hogy azóta nem fizettek adót annyian, mint most. A foglalkoztatás növekedését a „Munkahelyvédelmi akcióterv” hat alprogramja is segíti. 

Ezek pozitív folyamatok, melynek elérését egyebek mellett az otthonteremtési program, a tartósan emelkedő bérek, a növekvő fogyasztás, az erős export, a fejlesztési projektek megvalósulása, valamint a szolgáltatói szektor növekvő teljesítménye támogatja.

 

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok megyeTOP 50