2024.05.05, Vasárnap

Szolnok nyerte a Virágos Magyarország verseny fődíját

szolnok.hu

2018.11.19. 13:00

A Virágos Magyarország verseny 25. jubileumi díjkosztó gáláját rendezték meg pénteken Nagykőrösön, ahol Szolnok városát Fejér Andor alpolgármester képviselte. Az ünnepségen dr. Czira Szabolcs polgármester köszöntötte a vendégeket, majd Guller Zoltán, a rendezvényt szervező Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójakapott szót.

Guller Zoltán kiemelte, hogy az idei rekordév a verseny történetében, hiszen minden eddiginél több település pályázott, 324 nevező volt. Mint mondta, a verseny sokkal több, mint egyszerű virágosítás, mivel felhívja a figyelmet az egészséges környezet és a környezettudatosság fontosságára, valamint hozzájárul a természeti és épített örökségünk megőrzéséhez, gyarapításához és egy vonzó országkép kialakításához. A mozgalom megmutatja a közösségek valódi erejét is. környezetüket, a közös munka pedig kétségkívül összehozza az embereket – mondta.

 

Szolnok az ötvenezer fő feletti városok kategóriájában a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját nyerte el. A elismerést Fejér Andor alpolgármester vette át dr. Guller Zoltántól és Borbás Marcsitól, a verseny fővédnökétől.

 

Dozmat az ezer fős és kisebb települések, míg Csemő az ezer főnél nagyobb falvak fődíját nyerte el, Nagykőrös pedig az ötvenezer fő alatti városok közül bizonyult a legjobbnak.

AktuálisSzolnokVirágos Magyarország