2024.04.27, Szombat

Több mint 73 millió forintból korszerűsítette a tankerület a szolnoki Kassai úti iskolát

szolnok.hu

2018.11.13. 10:42

Megújult tantermek, modern nyílászárók és felújított vizesblokkok javítják az oktatás feltételeit a megyeszékhely egyik legjobb általános iskolájában.

Hirdetés

A Szolnoki Tankerületi Központ pályázati források segítségével összesen 73 millió forintot fordított a Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola fejlesztésére.

A támogatásból az iskola B-épületének tantermeit, folyosóit újították fel, modernizálták a az épület villamossági rendszerét, átalakították a fiú öltözőt, a vizesblokkokat modernizálták, nyílászárókat cseréltek, valamint utólagosan megcsinálták az A-épület vízszigetelését is.

- A Kassai úti iskola a szolnoki oktatási élet egyik ékköve - mondta a beruházás záróünnepségén Szalay Ferenc polgármester. - Dolgozunk azon, hogy az épület egészét felújíthassuk, ez egy több mint félmilliárd forintos beruházás lenne. A Kassai nagyon fontos a városnak, így mindent megteszünk azért, hogy  jövőben, amint a kellő források a rendelkezésünkre állnak, ezt a ma átadott fejlesztést tovább vigyük, s végre az egész iskolát a kor elvárásainak megfelelően korszerűsíthessük.

AktuálisSzolnokSzolnoki Tankerületi Központszolnoki Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolaiskolafelújítás