2024.04.25, Csütörtök

Elkezdődött a karácsonyi vásárok ellenőrzése

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.12.08. 16:19

A karácsonyi időszakban rendszeresen megjelennek a tematikus vásárok. Ezeken a szabadtéri helyszíneken minden évben több ezer ember jelenik meg, hogy megvásárolják az ajándékokat, vagy csak elbeszélgessenek egy forró tea mellett. Azonban az ünnepi hangulatban sem szabad megfeledkezni a biztonságról.

Hirdetés

A katasztrófavédelem hatósági osztályának munkatársai éppen ezért minden évben ellátogatnak a karácsonyi vásárokba. A szakemberek megvizsgálják a helyszínek villámvédelmét, az elektromos hálózat szabályszerűségét, illetve ellenőrzik a tűzoltókészülékek mennyiségét és azok megfelelőségét. Mindezek mellett különös figyelmet fordítanak a menekülési útvonalakat jelző táblák elhelyezésére is, hiszen a karácsonyi vásárokon mindig hatalmas a tömeg, ha pedig valahol baj történne, akkor kulcsfontosságú, hogy a látogatók tisztában legyenek azzal, merre tudják épségben elhagyni a helyszínt.

A szolnoki katasztrófavédelmi kirendeltség munkatársai a rendőrség, valamint a vásárt szervező Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. képviselőivel közösen ellenőrizték december ötödikén a Hild téren lévő karácsonyi vásár, valamint a Kossuth téren található adventi falu helyszínét.

AktuálisellenőrzésJász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságadventi vásár