2024.04.25, Csütörtök
Pályázat: Hockey Suli Program diákoknak!

Pályázat: Hockey Suli Program diákoknak!

szolnok.hu

2019.01.16. 15:43

A Szolnok Hockey Suli program az általános iskolák 1 és 2. osztályos tanulói számára Iskolai testnevelés óra keretében történő jégkorong órák megvalósítása a szolnoki jégarénában. 

Hirdetés

A Szolnok Orcas HC a Magyar Jégkorong Szövetség által biztosított pénzügyi támogatás alapján a 2018/19-es tanév 2. félévére pályázatot hirdet Szolnok város általános iskolái számára Szolnok Hockey Suli programban történő részvételre.

A programba csak is 1 és 2-os osztályok ill. tanulói csoportok jelentkezhetnek.

A Szolnok Orcas HC a pályázati kiírásra jelentkező iskolákkal együttműködésben, hockey osztályok ill. testnevelés csoportok számára  speciális jégkorong programot állít össze és valósít meg. A program a „Szolnok Hockey Suli” nevet viseli. Az iskolákban a gyermekek a szülők döntése alapján kerülnek a speciális hockey testnevelési csoportba ill. osztályba.  A programban résztvevő osztályok és csoportok speciális testnevelési tanrenddel működnek, mely 3 sportágra épülnek: jégkorong, in-line hockey ( görkori hockey ) és floorbal (hockey).  A jeges ill. pályás foglalkozások hetente 3 alkalommal vannak , ezt egészíti ki a „hagyományos testnevelési órák” mint erőnléti és speciális foglalkozások.

A jeges foglalkozások Szolnokon szervezetten január végén kezdődnek és március 31-ig tartanak. Helyszín a Szolnoki JégAréna. Április – május hónapban a gyermekek heti 2 alkalommal az iskolai programon kívül Jászberényben vehetnek részt jeges foglalkozásokon. Ezek pénteken és szombaton vannak. Ebben az időszakban, azaz április és május hónapban történnek a görkori hockey és a floorbal (hockey) foglalkozások megvalósítása is. A jégkorong programban lévő gyermekek U8 és U10 –es korcsoportokban részt vesznek a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) vonatkozó versenykiírásában rendezett jégkorong és inline hockey tornákon, melyek szombaton és vasárnap zajlanak.

Az U8 és U10 korcsoportban a szolnoki gyermekek az MJSZ „C” kategóriájú kuparendszerben működő bajnokságban vesznek részt.  A jövőben a magasabb korosztályok számára a Jászberényi Lehel HC-vel történő együttműködés alapján a képzés és versenyeztetés U12 korosztálytól tervezetten két szinten történik. A szolnoki csapatból „B” szintet elérő és kiválasztott U12 –es játékosok a Lehel HC korosztályos csapatában játszanak, versenyeznek, míg a Szolnok Orcas HC U12 (k) csapatot indít a magyar bajnokságban „C” szintjén, szolnoki és jászberényi gyerekek beválogatásával. A jászberényi és a szolnoki gyermekek egy csapatban történő versenyeztetése a „sor” csere metódus alkalmazásával történik.

 

A Szolnok Hockey Suli program szakmai felügyeltét az MJSZ Észak-Magyarországi Régió supervisora Majer Péter végzi. A program szakmai stábja jászberényi és szolnoki edzőkből tevődik össze.

 

A Szolnok Hockey Suli programban tervezetten nagy hangsúlyt kap a nyelvi képzés. A Hockey suli programban résztvevő tanulók Szolnok német (Reutlingen) és finnországi (Riihimäki) testvérvárosaival történő együttműködésben külföldi edzőtáborokban vesznek részt tervezetten. 

 

A programról további részleteket itt olvashat.

AktuálisSzolnokHockey Suli Program