2024.03.28, Csütörtök
Impozáns új épülettel gazdagodott a Karcagi rendőrkapitányság
police.hu

Impozáns új épülettel gazdagodott a Karcagi rendőrkapitányság

police.hu

2019.04.23. 16:01

Színvonalas, a mai kor követelményeinek megfelelő épületet vehetett birtokba a Karcagi Rendőrkapitányság állománya.

Hirdetés

 

A Belügyminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés és Karcag Város Önkormányzata együttműködésének köszönhetően felépült a Karcagi Rendőrkapitányság új objektuma. Az épület ünnepélyes átadásán 2019. április 23-án dr. Pintér Sándor belügyminiszter elmondta, hogy húszéves terv vált valóra az új ingatlan megépítésével. A település közbiztonsági helyzetét értékelve elmondta, hogy jók a terület bűnüldözési adatai, alacsony a bűncselekmények száma és magas a nyomozás-eredményességi mutató. Hangsúlyozta, hogy „a biztonság, a rend az egyik legmagasabb társadalmi érték, az egyéni és közösségi értékteremtésnek az alapja, előfeltétele”.

Dr. Urbán Zoltán rendőr dandártábornok, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője ismertette a közel egymilliárd forintos beruházást, a többszintes energiahatékony épület jellemzőit. A település új rendőrkapitánysága a közbiztonság növelése mellett könnyen elérhető, gyors, kényelmes és kulturált ügyintézési lehetőséget biztosít az itt élő lakosoknak. Az ünnepi rendezvényen Dobos László, Karcag város polgármesterének köszöntőjét dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő beszéde követte.  

A nemzeti színű szalag átvágását követően a jelenlévő egyházak képviselői megáldották a 2528 négyzetméter alapterületű épületet, amely a mai kor követelményeinek megfelelő színvonalú elhelyezést és munkavégzéshez szükséges feltételeket biztosít a Karcagi Rendőrkapitányság állománya számára.

Az ünnepséget követően a belügyminiszter Kossuth-kardot adott át dr. Sántha József nyugalmazott főorvosnak, a karcagi Városvédő- és Városszépítő Egyesület alapító tagjának, az új rendőrkapitányság felépülése érdekében kifejtett önzetlen, kitartó tevékenységéért.

Galéria

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok megyeKarcagi RendőrkapitányságPintér Sándor Kossuth-kard