2024.04.19, Péntek
Jó kezekbe került a szolnoki élsport

Jó kezekbe került a szolnoki élsport

szolnok.hu

2019.05.31. 17:36

Dr. Nyerges Zsolt egy szándéknyilatkozatban térítésmentesen felajánlotta az általa tulajdonolt foci, vízilabda és kosárlabda klubok tulajdonjogait, egyes vagyoni elemeit.

Hirdetés

Miután a közgyűlés elfogadta a szándéknyilatkozatot, az abban foglalt jogátruházás révén az önkormányzat lesz jogosult gyakorolni az alapítói jogokat a szolnoki felnőtt kosárlabda, a felnőtt és utánpótlás labdarúgás, valamint a felnőtt és utánpótlás vízilabda sport működését szolgáló sportlétesítmények (uszoda, stadion, stb.) és a támogatási szerződésben meghatározott eszközök, valamint játék- és licensz jogok vonatkozásában.

- Köszönettel tartozik Nyerges Zsolt úrnak, valamint a klubok jelenlegi működtetőinek, vezetőinek azért, amit az elmúlt húsz esztendőben letettek az asztalra – mondta Szalay Ferenc polgármester. – A vízilabdázók és a kosarasok fantasztikus sikerei, a bajnoki címek, kupasikerek, a nemzetközi porondon elért nagyszerű eredmények messze földre elvitték városunk jó hírét, s nem utolsó sorban a magyar sportélet egyik fellegvárává tették városunkat.

A város első embere hozzátette: komoly munkát folytattak azért, hogy összerakják a klubok működtetéséhez, a létesítmények fenntartásához szükséges források.

- Ez a városvezetés képes arra, hogy érdekérvényesítő képességének köszönhetően garantálja a klubok biztonságos, magas színvonalú működtetését. Örömteli hír, hogy tárgyalásainkat követően a kormányzat összességében 221 millió forintot biztosít számunkra a szolnoki vízilabda uszoda és a stadion üzemeltetési feladataira.

 

Ugyancsak állami döntésnek köszönhetően Magyarország Kormánya a fentieken túl Szolnok Megyei Jogú Város feladatainak támogatására 1 300 000 000 forint támogatást biztosított.

- Ebből az összegből támogatjuk a vízilabdát, a labdarúgást, valamint a kosárlabdát működtető cégeket.

A tulajdonosváltáson kívül más változásról is szólt Szalay Ferenc.

- A klubokon keresztül az utánpótlás rengeteg gyereket érint. Célként fogalmaztuk meg, hogy a jövőben szeretnénk ismét szolnoki fiatalokat, sportolókat látni sikercsapatainknál. Ezért nagyon sokat fognak dolgozni a klubok szakemberei az előttünk álló időszakban.

 

AktuálisSzolnok