2024.04.20, Szombat
Elismerték szolnoki ifjúság közéleti nevelését

Elismerték szolnoki ifjúság közéleti nevelését

szolnok.hu

2019.07.08. 11:28

Pezseg az ifjúsági élet Szolnokon, az önkormányzat és a diákszervezetek folyamatosan tartják a kapcsolatot, ötletelnek és megvalósítanak, hogy a fiatalok érezzék, jó Szolnokon élni, meghallgatják felvetéseiket és válaszokat is kapnak. A példaértékű együttműködést a TÖOSZ pályázatán első helyezéssel ismerték el.

Hirdetés

Pénteken Szalay Ferenc polgármester, Oláh Csenge diákpolgármester és Kosztyu András a Városi Diáktanács elnöke beszélt a részletekről a sajtó képviselőinek. A fiatalok elmondták, hogy valódi partnerség alakult ki a város és a diákok között, örömmel tapasztalták, hogy az önkormányzat nem csak meghallgatta ötleteiket, de sokat közülük meg is valósított.

2019 áprilisában a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) Legjobb Önkormányzati gyakorlatok 2019. címmel idősügyi jó gyakorlatok, állampolgári részvétel, közbiztonsági jó gyakorlatok – az önkormányzat és a polgárőrség együttműködésével, illetve roma és nem roma önkormányzatok együttműködése témákban hirdette meg pályázati kiírását.

Szolnok önkormányzata az Állampolgári részvétel témakörben nyújtotta be „A szolnoki ifjúság közéleti nevelése” címmel pályázatát, amely a Diákközgyűlés, a Városi Diáktanács és a Gyermektanács működéséről, működtetéséről, mint jó gyakorlatról szólt.

A TÖOSZ összegzést készített a befogadott pályázatokról, majd egy e célra összehívott szakértői bizottság helyszíni látogatást tett Önkormányzatunknál. A személyes találkozón dr. Versitz Éva, Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Humán Igazgatója, Bagdi Gabriella Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, Humán Igazgatósága, Oktatási, Kulturális és Sport Osztályának ifjúsági-közoktatási ügyintézője mellett Oláh Csenge, diákpolgármester és Kosztyu András, a Városi Diáktanács elnöke fogadta az audit résztvevőit. Az auditot végző szakmai grémium kérdéseket intézett a várost képviselők felé, mely azt a célt szolgálta, hogy a pályázati anyagban szereplő jó gyakorlatok milyen módon, hogyan működnek a hétköznapokban, milyen hatékonyságú azok a fenntarthatósága, és mennyire adaptálhatóak azok más települési önkormányzatok számára.

A benyújtott pályázati anyag, a helyszíni látogatás, az audit alapján a szakértői bizottság döntése értelmében Alsómocsolád és Budapest XIII. kerületének önkormányzatai mellett Szolnok önkormányzata is meghívást kapott a Gödöllőn megrendezett szakmai konferenciára, amelyen prezentáció keretében a nyilvánosság előtt mutatta be Oláh Csenge, Szolnok diákpolgármestere „A szolnoki ifjúság közéleti nevelése” című jó gyakorlatunkat.

A program 2019. évi döntőjében Szolnok város önkormányzata pályázatával I. helyezést ért el.

AktuálisSzolnok